Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πως τα 2 Ελληνόπουλα έστειλαν τον αδερφό του Γιωργή απο την Γερμανία στην Κατερίνη και τι έγινε την ημέρα που τιμήσαμε την μνήμη του! (φωτο-βίντεο)

Του Μπάμπη Πεΐδη
Το χρονικό της όμορφης Τετάρτης, της χθεσινής, ξεκίνησε πρίν απο λίγες ημέρες που με πήρε τηλέφωνο ο Βασίλης, ο αδερφός του Γιωργή Πέτρου, απο την Γερμανία. Εκεί εργάζεται πλέον και αποτελεί ένα ακόμη απο τα νέα παιδιά της Ελλάδας, που ξενιτεύτηκαν για να βρούν μια καλύτερη τύχη και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον στη ζωή τους.
Μου ζήτησε να παίξω μπάλα σε ένα παιχνίδι προς τιμήν του αδερφού του που έφυγε πριν απο 5 περίπου χρόνια απο κοντά μας (5/7/2013) σε ηλικία 25 ετών, μετά απο την επίπονη και άνιση μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο. Στη συνέχεια θα ακολουθούσε και ένα γλέντι προς τιμήν του, στο οποίο θα πίναμε ένα κρασί και θα τραγουδούσαμε για τον Γιωργή.

Δεν ήθελε σκέψη για να αποδεχθώ την πρόταση και το έκανα με μεγάλη μου χαρά γιατί ο Γιωργής, όπως και τα περισσότερα νέα παιδιά του Πιερικού ποδοσφαίρου, τα οποία λόγω της δουλειάς μου γνωρίζω και βλέπω κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα της περιοχής μας, αποτελούν ένα κομμάτι απο εμένα, τόσο ισχυρό και δυνατό, όσο η αγάπη μου για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

"Εγώ δε θα είμαι στην Κατερίνη γιατί θα δουλεύω" μου έγραψε και κατάλαβα ότι θα ήθελε όσο τίποτα να βρίσκεται εδώ μαζί μας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του αδερφού του που ταξίδεψε στο ταξίδι χωρίς γυρισμό...

Ξαφνικά την Δευτέρα 5/2 όλα ανατράπηκαν σχετικά με την απουσία του. Τα δυο Ελληνόπουλα της ξενιτιάς που είναι ιδιοκτήτες του ρεστοράν ΔΙΟΝΥΣΟΣ στην Στουτγάρδη και εργοδότες του Βασίλη, του έκαναν ένα δώρο που είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ στη ζωή του.
Οι Βαγγέλης και Μιχάλης Αποστόλου, χωρίς να του πούν τίποτα γι αυτό που του είχαν ετοιμάσει, πήραν τον Βασίλη και τον πήγαν για ...καφέ στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.
Την ώρα που έπιναν το καφεδάκι τους και συζητούσαν, του είπαν: "Άντε καλό ταξίδι! Εδώ είναι τα εισιτήρια σου, να πάς και να γυρίσεις με το καλό για να είσαι κι εσύ εκεί γιατί έτσι πρέπει!"

Τον έβαλαν λοιπόν στο αεροπλάνο και τον έστειλαν στην Ελλάδα για να είναι εδώ μαζί μας σε αυτή την σημαντική ημέρα που τιμήθηκε ο αγαπημένος του αδερφός και το οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Βασίλης!

Βρεθήκαμε όλοι μαζί στα PLAYZONE του φίλου μας του Παύλου Φυτόπουλου και της γυναίκας του Ελευθερίας Στουγιάννου (αδέρφια για εμένα) και μαζί μας εκτός απο τα καλά φιλαράκια του Γιωργή, ήταν και η αγαπημένη του μητέρα,καθώς και ο μεγαλύτερος αδερφός των παιδιών.
Παίξαμε μπάλα μέσα στη βροχή και στη συνέχεια ήπιαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε για τον αγαπημένο μας φίλο, με τον βιρτουόζο Βασίλη Λάιο να μας απογειώνει συναισθηματικά με τις ερμηνείες του,τόσο στις πανέμορφες μπαλάντες, όσο και στα χορευτικά τραγούδια που έπαιξε και αποφόρτισε έτσι την έντονα συγκινησιακά αίθουσα που παρευρεθήκαμε.


Όλοι όσοι ήμασταν εκεί, δώσαμε υπόσχεση πως θα είμαστε εκεί και του χρόνου την ίδια μέρα. Και θα κάνουμε θεσμό την ημέρα αυτή, θα βρισκόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του Γιωργή, που χθές χαμογέλασε η ψυχούλα του, βλέποντας απο εκεί ψηλά όλους εμάς να μαζευόμαστε γι αυτόν και να δείχνουμε με αυτό τον τρόπο ότι δεν τον ξεχάσαμε και δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ!

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στην Στουτγάρδη, τους Βαγγέλη και Μιχάλη Αποστόλου που με το δώρο τους στον Βασίλη, τον έφεραν στην Ελλάδα και ήταν χθές κοντά μας!

Ακολουθούν 2 βίντεο απο στιγμές της εκδήλωσης:

https://www.facebook.com/ritsastougianou/videos/1924027504294087/

https://www.facebook.com/ritsastougianou/videos/1924027504294087/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου