Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Σαν σήμερα (23/2/1992) ΠΑΟΚ-Πιερικός 2-1 στην Τούμπα (βίντεο)

Σαν σήμερα στις 23/2/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πιερικό σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992.
Ο Δικέφαλος με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (4.285 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, ανατρέποντας το 0-1 με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα της Κατερίνης στο 56ο λεπτό!

Ο Πιερικός ήταν η ομάδα που έκλεψε την παράσταση εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα, καθώς ο ΠΑΟΚ με τους Μαγκντί – Σκαρτάδο – Οικονομίδη να είναι σε κακή μέρα, την ώρα που και μεσοαμυντικά η ομάδα έπασχε!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 56ο λεπτό, όταν ο Γιώτσας βρήκε τον Μπόμπαν Ραγγέλοβιτς (πρώτος σκόρερ τότε του πρωταθλήματος!) στην πλάτη της άμυνάς μας, ο Μητσιμπόνας εκτίμησε λάθος τη φάση και ο φορ του Πιερικού από κοντά νίκησε τον Γκάμπριτς, ανοίγοντας το σκορ.

Στο 62ο λεπτό ο Μπλάζεβιτς πέρασε στο ματς τον Λεοντιάδη, στη δεύτερη κίνησή του από τον πάγκο, μια κίνηση που αποδείχτηκε ματ! Ο Λεοντιάδης, ήταν ο παίκτης που πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στην ανατροπή και στη νίκη!

Έτσι, αρχικά στο 64’ ο Λεοντιάδης έβγαλε τον Μπορμπόκη τετ α τετ με τον Νάση, με τον τελευταίο να αποκρούει, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο στο 69’ όταν μετά από σέντρα του Λεοντιάδη, ο Αλεξίου πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο επερχόμενος Τουρσουνίδης με βολίδα πέτυχε το 1-1.

Ακολούθησε στο 80’ ένα πολύ δυνατό σουτ του Οικονομίδη με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Νάση και στο 86ο λεπτό, ο Μπορμπόκης εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Νάση και με κοντινό σουτ έγραψε το 2-1, λυτρώνοντας τους συμπαίκτες του και τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας.

Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 26 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην 4η θέση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Λεοντιάδης, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Αλεξίου

Δείτε στο video που ακολουθεί φάσεις από το παιχνίδι, δυστυχώς λείπουν τα γκολ του ΠΑΟΚ, υπάρχει μόνο το 0-1 του Ραγγέλοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας (62’ Λεοντιάδης), Μητσιμπόνας, Αλεξίου, Πλίτσης, Οικονομίσης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς (58’ Μπορμπόκης), Μαγκντί, Αναστασιάδης 

Πιερικός: Νάσης, Κωνσταντινίδης Κ., Κούτος, Δεληγιάννης (85’ Σπυριδάκης), Κωνσταντινίδης Π., Πάλισκα, Μακρίδης, Ραγγέλοβιτς, Μπέκας, Πάτε, Γιώτσας

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...

* Η αρχική  εικόνα είναι από παιχνίδι του α΄γύρου που έγινε στις 22/9/1991 στην Κατερίνη, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 1-2.
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου