Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Τρέχουμε στον 13ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος για τον Γιώργο Ιωαννίδη!

Περιγραφή
Στον 13ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης την 1η Απριλίου θα τρέξουμε για τον Γιώργο Ιωαννίδη για να συγκεντρώσουμε χρήματα για την αγορά ενός ενισχυμένου ηλεκτροκίνητου αμαξίδιου - ορθοστάτη που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην καθημερινότητα του Γιώργου δίνοντας του ελάχιστη αυτονομία στις κινήσεις του.

Ήταν 3 Μαρτίου 2016, Τσικνοπέμπτη βράδυ, όταν χτύπησε το τηλέφωνο που μας ενημέρωσε ότι χτύπησε ο Γιώργος. Στην αρχή δεν σκεφτήκαμε κάτι κακό γιατί  ξέρουμε ότι ο Γιώργος προσέχει και δεν τρέχει ιδίως με το μηχανάκι της δουλειάς του. Την συγκεκριμένη μέρα, καθώς πήγαινε μια παραγγελία και ενώ ψιλόβρεχε η ρόδα της μηχανής του πάτησε πάνω σε ένα σκαμμένο φρεάτιο και ανατράπηκε, ενώ ο Γιώργος εκσφενδονίστηκε στα 35 μέτρα.

Ο Γιώργος υπέστη  κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πολλαπλές θλάσεις εγκεφάλου και οι γιατροί δεν μας έδωσαν καμιά ελπίδα λέγοντας μας ότι θα μείνει φυτό μια ζωή και τον έκριναν ανάπηρο σε ποσοστό 99%.

Τραγική ειρωνεία, εκείνη την ώρα που χτύπησε ο Γιώργος η μητέρα του περνούσε στα 300 μέτρα ποιο κάτω από το σημείο και βλέποντας τα φώτα του ασθενοφόρου σκέφτηκε τι κρίμα για το παιδί και την οικογένεια του χωρίς να γνωρίζει ότι επρόκειτο για το ίδιο της το παιδί.
Το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου τον έβαλαν σε κώμα αμέσως και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη στο Παπανικολάου όπως και έγινε. Εκεί μπήκε κατευθείαν στην εντατική όπου και έμεινε δυο μήνες και στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου Το πλάνο ήταν να μεταφερθεί και πάλι σε νοσοκομείο στην Κατερίνη μέχρι να μπει σε κάποιο κέντρο αποκατάστασης αλλά μια νοσοκομειακή λοίμωξη στα πνευμόνια του επιδείνωσε την κατάσταση του Γιώργου που έφτασε να ζυγίζει 30 κιλά.

Ξεπερνώντας την λοίμωξη ο Γιώργος μεταφέρθηκε τελικά στο κέντρο Αποκατάστασης Animus στην Λάρισα όπου και παρέμεινε 21 μήνες.

Ο Γιώργος πλέον έχει πάρει εξιτήριο από το Animus και έχει μεταφερθεί στο σπίτι του στην Κατερίνη.

Παρόλο την αρχική δυσμενή διάγνωση των γιατρών ο Γιώργος είναι εδώ, δεν μπορεί να μιλήσει και να κουνηθεί αλλά μας χαμογελάει, μας καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις μας και μας απαντάει ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του ή κουνώντας το κεφάλι του.

Πως μπορώ να βοηθήσω;

 Γίνε μέλος της δράσης που δημιουργήσαμε και τρέξε μαζί μας στον 13ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος*.  Το κόστος εγγραφής στην δράση είναι €10 και περιλαμβάνει το μπλουζάκι της δράσης και μια ελάχιστη στήριξη στην προσπάθεια για τον Γιώργο.
 Κάνε μια δωρεά on-line και υποστήριξε κάποιο μέλος της ομάδας που θα τρέξει τον 13ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος για τον Γιώργο (όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πηγαίνουν απευθείας ειδικό λογαριασμό για τον Γιώργο Ιωαννίδη)
Προωθήσε την δράση μας στους φίλους σου στα κοινωνικά δίκτυα. Βοήθησε το μήνυμα να φτάσει σε περισσότερους αποδέκτες.

Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα η αδερφή του Γιώργου, Μαρία.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 373/003418-58
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ GR 860110370000037300341858
ΚΩΔ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

* Το Umbali.org και η δράση "Τρέχουμε για τον Γιώργο" δεν συνδέονται με τις εγγραφές στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Η συμμετοχή στην δράση δεν συμπεριλαμβάνει εγγραφή και συμμετοχή στον Μαραθώνιο ή σε κάποια άλλη διαδρομή. Τα μέλη της δράσης είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την εγγραφή και αγορά συμμετοχής στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ή σε κάποια άλλη διαδρομή. Για εγγραφές στον Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ακολουθήστε το παρακάτω λινκ http://www.atgm.gr/index.php/el/%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%83/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%82
Πηγή: Umbali.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου