Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

H EΠΟ δίνει λύση ώστε να αποζημιώνονται οι διαιτητές και στη Football League

Όπως η ΕΠΟ έπραξε στην περίπτωση της Super League η οποία είχε «κηρύξει» μια οιονεί στάση πληρωμών των διαιτητών, βοηθών διαιτητή και παρατηρητών του πρωταθλήματός της, το ίδιο αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να πράξει και στην περίπτωση της Football League και της από την πλευρά της αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αποζημιώνοντας τους διαιτητές για τις διαιτησίες του πρωταθλήματος που διοργανώνει.

Στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη ΕΠΟ και Football League συμφώνησαν ότι «η Football League θα αποδίδει ανά δίμηνο τις αποζημιώσεις στους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές», αλλάζοντας το σύστημα αποζημίωσης των διαιτητών.

Διότι μέχρι πέρυσι στο πρωτάθλημα της Football League οι διαιτητές έπρεπε να εξοφλούνται από την γηπεδούχο ΠΑΕ πριν την έναρξη του αγώνα και αν αυτό δεν γινόταν είχαν δικαίωμα από τον κανονισμό να μην αρχίσουν τον αγώνα, ο οποίος θα κατακυρωνόταν στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο και υπό τον κίνδυνο της μη έναρξης αγώνα, της αφαίρεσης βαθμών για τη γηπεδούχο ομάδα και της εμπλοκής που θα προέκυπτε με το κανάλι που είχε τα δικαιώματα, εφόσον ο αγώνας ήταν τηλεοπτικός, οι διαιτητές πληρώνονταν στην ώρα τους και δεν υπήρχε η ανωμαλία που χαρακτήριζε τη σχέση της Super League με τους «δικούς της» διαιτητές.

Το SoccerPlus είχε κρούσει από τότε τον κώδωνα του κινδύνου της αθέτησης της συμφωνίας που έγινε «με γνώμονα τη διευκόλυνση της Football League, ώστε να διεξαγάγει τους αγώνες του πρωταθλήματος της, δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν».

Το δίμηνο πέρασε και η οικονομικά μαραμένη Football League δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να αποζημιώσει τους διαιτητές.

Το πρόβλημα «ήρθε» και πάλι στην ΕΠΟ η οποία θέλοντας να βοηθήσει τη «μικρή λίγκα» να επιβιώσει, γνωρίζοντας τις δυσκολίες αλλά και την χρησιμότητα της ύπαρξης της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας θα βάλει πλάτη προκειμένου οι διαιτητές να αποζημιώνονται και το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Το κόστος των διαιτησιών του συγκεκριμένου πρωταθλήματος ανέρχεται στις 400.000 ευρώ.
Πηγή: SoccerPlus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου