Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Μπάμπης Πεΐδης: Δεν είναι ούτε …εξωγήινοι, ούτε περίεργοι, ούτε διαφορετικοί! Είναι σαν εσένα κι εμένα...

Ζούμε σε μια κοινωνία, στην οποία καθημερινά οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι και οι αδύνατοι …χάνονται. Μια εποχή που οι καταστάσεις αναγκάζουν σε καθημερινή βάση τον άνθρωπο να παίρνει μεγάλες αποφάσεις για να μπορέσει να επιβιώσει, χωρίς αυτό να αποτελεί δυνατότητα την οποία έχουν και απολαμβάνουν αξιοπρεπώς όλοι.
Μια κοινωνία που βάλλεται καθημερινά από παντού σε όλα τα επίπεδα, ακροβατώντας ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, στο πραγματοποιήσιμο, το απρόσιτο και το αναπόφευκτο.

Με ένα κράτος κομματιασμένο από τα νύχια αρπακτικών, τα οποία αρπακτικά εμείς με τις συμπεριφορές μας, την εμπιστοσύνη μας στα πρόσωπα τους και τις επιλογές μας δημιουργήσαμε.

Με ένα κυβερνητικό καθεστώς απάνθρωπο προς τους απλούς πολίτες αυτού του τόπου, και ένα σύστημα ανήμπορο να λειτουργήσει για το καλό των ανθρώπων και έχοντας να λύσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά της δικής μας καθημερινότητας. Μια πραγματικότητα την οποία όλοι μαζί δημιουργήσαμε, έχοντας μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτή την τρομακτική και αβέβαιη για την επόμενη ημέρα καθημερινότητα, την οποία βιώνουμε.

Και μέσα σε όλα αυτά, μέσα στα σκοτάδια του φόβου, του τρόμου και της ανυπαρξίας, ξεπροβάλλουν φωτεινά, πολύχρωμα αστέρια να μας θυμίζουν πως υπάρχει ελπίδα και δικαίωμα στο όνειρο για όλους.

Αυτό το αστέρι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου που έλαμπε ψηλά στους ουρανούς της όμορφης Πιερίας, με οδήγησε φέτος κοντά στους ανθρώπους του Καπνικού Σταθμού.
Βρέθηκα ανάμεσα τους, γνώρισα κάποιους από αυτούς και πίστεψα.
Πίστεψα σαν το μικρό παιδί που περιμένει το δώρο του για να πιστέψει εντέλει στον Άγιο Βασίλη! Μόνο που εδώ το δώρο είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν δίνει απλά χαμόγελο σε ένα παιδί, ούτε μονάχα φορτώνει πίστη στο μυαλουδάκι του.

Δίνει φάρμακα για τους άρρωστους, τρόφιμα για τους απόρους, παιχνίδια για τα παιδιά, βιβλία για μικρούς και μεγάλους, χαμόγελα και ηρεμία ψυχής στους επισκέπτες του! Μα πάνω από όλα, φορτώνει σε όλους ελπίδα, όνειρα, πίστη και χαμόγελο στα πρόσωπα εκείνων που ξέχασαν την δύναμη του, θυμίζοντας σε όλους πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι!
Και όσο υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, λειτουργούν ανιδιοτελώς και προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους, τότε υπάρχει τρόπος να βγούμε από όλο αυτό το συρματόπλεγμα που έχει τυλίξει τις ζωές μας και κάθε τι που μας κάνει να νιώθουμε... Να αισθανόμαστε και να υπάρχουμε!

Αισθάνομαι όμορφα που βρίσκομαι ανάμεσα τους. Χαίρομαι που όταν κάθησα δίπλα τους διαπίστωσα ότι δεν είναι ούτε …εξωγήινοι, ούτε περίεργοι, ούτε διαφορετικοί όπως ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ή κάποιοι άλλοι που (για δικούς τους λόγους), έτσι θέλουν να τους παρουσιάζουν.

Είναι σαν εμένα και σαν εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο. Και όχι μόνο!
 Είναι κάτι περισσότερο που τα λόγια δεν έχουν τον τρόπο και την δύναμη στην ολότητα τους να παρουσιάσουν! Και είμαι υπερήφανος που καταγράφηκαν τα στοιχεία μου από τους υπεύθυνους και αποτελώ μέλος της ομάδας πλέον κι εγώ.
 Αισθάνομαι ευλογημένος που θα μπορώ σαν ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας, να προσφέρω σε ανθρώπους που ίσως να μην γνωρίσω ποτέ αλλά ξέρω ότι θα προσεύχονται για εμένα!
Καλή χρονιά με υγεία.
Μπάμπης Πεΐδης
Φωτο απο: kapa-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου