Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανάλυση: Επηρεάζει η ηλικία την απόδοση των αθλητών; (πίνακες)

ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΓΚΡΟΥΠ
Ανταγωνισμός δεν υπάρχει μόνο στα ομαδικά σπορ, αλλά και στα ατομικά και το Statathlon περιλαμβάνει στοιχεία στην έρευνά του και παρουσιάζει την κατάσταση και τα επιτεύγματα των αθλητών, ανάλογα με την ηλικία τους. Είναι ένα από τα διαχρονικά debate, η σχέση της ηλικίας και των αποτυπωμάτων του χρόνου πάνω στο κορμί των επαγγελματιών αθλητών.
Ειδικά όσο μεταβάλλονται οι συνθήκες, υπό τις οποίες αυτοί καλούνται να συμμετέχουν. Παλαιότερα, για παράδειγμα, συναντούσε κάποιος ποδοσφαιριστές σε αρκετά προχωρημένη ηλικία, όπως τα 37, τα 40 ή και μεγαλύτερους, να είναι ανταγωνιστικοί σε γενικές γραμμές και πάντως να παίζουν σε καλό επίπεδο. Σημερα αυτό θεωρείται αδιανόητο, αφού αδιαπραγμάτευτα οι ρυθμοί έχουν εντατικοποιηθεί και η διάρκεια «ζωής» τους σε περιβάλλον έντονης δράσης όλο και μικραίνει.

Αυτό δεν αφορά μόνο τα ομαδικά αθλήματα, αλλά και τα ατομικά. Στα τελευταία εστιάζει την έρευνά του το Statathlon, χρησιμοποιώντας γραφήματα για να παρουσιάσει τη στατιστική ανάλυση των αγωνιστικών δεδομένων που παράγουν αθλητές ποικίλων ηλικιών και σπορ. Εξετάζονται τα 100 μέτρα, τα 20 χλμ βάδην και η σφυροβολία. Σκοπός είναι τελικά να απαντηθεί τα εξής ερωτήματα: Διαφέρει η «ιδανική» ηλικία από άθλημα σε άθλημα και δεύτερον, πόσο επηρεάζει ένας αριθμός την απόδοση και τις επιδόσεις των αθλητών;

Το δείγμα είναι 30 άνδρες αθλητές, που έχουν συμμετέχει σε τουλάχιστον μια παγκόσμια διοργάνωση ή σε Ολυμπιακούς αγώνες και παρέμειναν στην ενεργό δράση για τουλάχιστον 12 χρόνια και δεν απουσίασαν δυο συνεχόμενα από αυτήν.

"To Statathlon είναι η πρώτη ελληνική startup που ασχολείται με την πρωτογενή επιστημονική έρευνα στο χώρο του αθλητισμού. Περισσότερα στο http://statathlon.com/|"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου