Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Προτό, Πασχαλάκης και ο δικός μας Παναγιώτης Τσιντώτας: Ο κοινός παρονομαστής!

Η μάχη τίτλου καλά κρατεί, με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ να βασίζονται πλέον σε τερματοφύλακες, οι οποίοι δεν αποκτήθηκαν για βασικοί. Γιατί μόνο ως τέτοιοι δεν ήρθαν Προτό, Πασχαλάκης και Τσιντώτας!  Η θέση του τερματοφύλακα σε κάθε ομάδα είναι νευραλγική και αυτός που λογίζεται ως «πρώτος», είθισται, όπως λέμε, να παίρνει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του. Αυτό μπορεί να αλλάξει σε περιπτώσεις τραυματισμού, εκτός και αν γίνουν κάποια χοντρά λάθη με βαθμολογικό κόστος.
Αυτός που θεωρείται «δεύτερος», συνήθως -όχι πάντα- χρησιμοποιείται στο Κύπελλο και ενίοτε στην Ευρώπη. Σπάνια, όμως, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, θα υπάρξει αλλαγή στην… ιεραρχία. Τέτοιες αλλαγές προέκυψαν φέτος και στους τρεις διεκδικητές του τίτλου (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και μάλιστα για διαφορετικούς λόγους. Αν μη τι άλλο, δεν το λες και συνηθισμένο…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος
Το περασμένο καλοκαίρι, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός απέκτησε την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου τον Σίλβιο Προτό, προκειμένου να αποτελέσει τη δεύτερη λύση πίσω από τον Στέφανο Καπίνο. Στο λιμάνι θεωρούσαν ότι με την εμπειρία του, θα βοηθήσει στον ανταγωνισμό και στη βελτίωση του δεύτερου, ο οποίος λογιζόταν ως βασικός. Αυτό ίσχυε μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Στον 24χρονο διεθνή χρεώθηκε σε μεγάλο βαθμό η ήττα από την ΑΕΚ, προέκυψαν και κάποια πειθαρχικά παραπτώματα και έκτοτε…. χάθηκε.

Αγωνίστηκε μόνο στα ματς κυπέλλου με Αχαρναϊκό και Κισσαμικό, πριν έρθει η απόφαση της διοίκησης ότι δεν υπολογίζεται και ότι πρέπει να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Ελλείψει άλλου έμπειρου τερματοφύλακα, καθώς ο τρίτος της παρέας ήταν ο νεαρός Χουτεσιώτης, ο Βέλγος τερματοφύλακας καθιερώθηκε, όμως, από τα πρώτα παιχνίδια απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Αν μη τι άλλο, εκτός από συντρίμμια, ο Μπέσνικ Χάσι άφησε και κάτι καλό πίσω του…

Με τραυματία τον Παναγιώτη Γλύκο, που υπέστη ρήξη χιαστών στα περυσινά play-offs και τον Ζέλικο Μπρκιτς να μην υπολογίζεται από τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο δεύτερος της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ροντρίγκο Ρέι, ο οποίος ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού. Όπως και έγινε. Με δεδομένο ότι ο έτερος διαθέσιμος ήταν ο 18χρονος Μάριος Σιαμπάνης, ο «δικέφαλος του Βορρά» προχώρησε και στην προσθήκη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ο οποίος, με εξαίρεση το ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου στις 25 Οκτωβρίου, «γυάλιζε τον πάγκο». Όλα αυτά, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου και το 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου, χωρίς να έχει ιδιαίτερα παράπονα από τον Αργεντινό, αλλά εκτιμώντας ότι δεν έχει δώσει το κάτι παραπάνω, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή. Ο 28χρονος κίπερ «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε ο Ρουμάνος και πλέον έχει πάρει τη φανέλα στο… σπίτι του. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου, στα οποία η ομάδα του μέτρησε ισάριθμες νίκες…

Αλλαγή για διαφορετικό λόγο προέκυψε και στην τρίτη της βαθμολογίας, ΑΕΚ, η οποία πρόσθεσε στο ρόστερ το καλοκαίρι τον Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος ήρθε να πλαισιώσει τους Γιάννη Ανέστη και Βασίλη Μπάρκα. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στη διάρκεια της προετοιμασίας και οι επιλογές μειώθηκαν σε δύο. Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να χρίσει «πρώτο» τον Γιάννη Ανέστη, ο οποίος, με εξαίρεση ένα ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης και τα δύο παιχνίδια κυπέλλου με Λαμία και Απόλλωνα Λάρισας, ήταν το νούμερο «1».

Και ξαφνικά, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 19 Νοεμβρίου, ο 26χρονος κίπερ δεν ξαναβρέθηκε ποτέ σε αποστολή, «πληρώνοντας» το γεγονός ότι δεν τα βρήκε με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι. Στο τέλος εκείνου του μήνα, ο Μπάρκας επέστρεψε από τον τραυματισμό του και ο Ισπανός τεχνικός στο δίλημμα με τον Τσιντώτα, φαίνεται να δίνει προβάδισμα στον δεύτερο. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι μέτρησε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με το σερί να σταματάει στη Λάρισα. Ίσως, γιατί ακολουθεί το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπου αναμένεται να είναι και πάλι βασικός. Κόντρα στην ΑΕΛ αγωνίστηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Ατρόμητου, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία και σε τρία παιχνίδια κυπέλλου.

Η ουσία είναι ότι οι τρεις ομάδες, που διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή, προχώρησαν σε αλλαγές στη νευραλγική θέση του τερματοφύλακα κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, αυτοί που «γυάλιζαν τον πάγκο» ή δεν βρίσκονταν καν στις αποστολές, έχουν πάρει τα γάντια του βασικού και δικαιώνουν απόλυτα τις διοικήσεις Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω τους το περασμένο καλοκαίρι. Τελικά και οι… δευτερότριτοι γίνονται πρώτοι!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου