Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

To Γυμνάσιο Λιτοχώρου στη cine interview του Ενιαίου Ειδικού Επ. Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης!

Το Γυμνάσιο Λιτοχώρου, με έξι μέλη της σχολικής μαθητικής του κοινότητας -με αφορμή την τελευταία κινηματογραφική παραγωγή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης "Schoolikoμπερδέματα ΙΙ, η Νέα Γενιά", (σε σενάριο της Σοφιάννας Παϊδούση), στην έκδοση των μαθητών του ειδικού σχολείου- αναλαμβάνουν την after movie εκπροσώπηση του σχολείου τους.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη συνέχεια τη βραβευμένη γερμανική ταινία του Thomas Heinemann «Λόλα, το μπιζέλι», σε μία συνεργασία του Ειδικού σχολείου με το Φεστιβάλ Ολυμπίας, το Νεανικό Πλάνο και τ’ αριστουργήματα της Ταινιοθήκης του.

Οι έξι μαθητές (και μέλη της θεατρικής ομάδας του σχολείου) -με αφορμή τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις του Νίκου Κολίτση- εντυπωσίασαν με την ωριμότητα, τη δημιουργική σκέψη, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους, μιλώντας με χαμόγελο και αφοπλιστική ειλικρίνεια για θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους, εντός και εκτός σχολείου, επιδεικνύοντας κριτική ικανότητα, διεισδυτική σκηνοθετική ματιά με όραμα, χωρίς υπεκφυγές και στερεότυπα, ακόμα και σε κόντρα ρόλους, από το Υπουργείο Παιδείας... μέχρι τη Διεύθυνση του σχολείου και το place to visit Λιτόχωρο!
Υ.γ. Θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του σχολείου, Άννα Δεληγιαννίδου, για την πρωτόγνωρη, συγκινητική και αξέχαστη υποδοχή και φιλοξενία, λόγω και έργω, στο σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων (με εκπρόσωπο την Αναστασία Λυμπέρη), στο σύλλογο διδασκόντων καθώς και στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Λιτοχώρου, για το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα στους μαθητές του σχολείου μας -που παραβρέθηκαν στο Λιτόχωρο- σε πολλά σημεία της ταινίας.
Δημόσια σχολεία, όπως το Γυμνάσιο Λιτοχώρου, αρχής γενομένης από τη διεύθυνσή τους και συνεχίζοντας στο εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό, αποτελούν κόσμημα και πολυτέλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Δείγματα καλών πρακτικών, που κρίνουμε σκόπιμο να αναδείξουμε για να βρουν μιμητές, πρώτα από εμάς τους ίδιους, όπως η εθελοντική συμμετοχή των μαθητών του σχολείου στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη, τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων διακοπών και η προαιρετική προσφορά και συμμετοχή από τους μαθητές και τους γονείς τους στη δημιουργία ενός μπουφέ, που απόλαυσαν στο διάλειμμα τα παιδιά και των δύο σχολείων -σε μία συμπεριληπτική χριστουγεννιάτικη μάζωξη αγάπης και ισότητας όλων-, αναδεικνύουν ένα μόνο μέρος της ποιότητας και της ανθρώπινης διάστασης της εκπαίδευσης, ως συστατικό στοιχείο της κοινωνίας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους. Ευχαριστούμε από καρδιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου