Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Olympia Electronics Α.Ε-Δημήτριος Λακασάς: Το μοντέλο "Παράγω - Εξάγω" στοχεύει πρώτα στην εθνική ανάπτυξη και μετά στην οικονομική!

Δημήτρης Λακασάς: Μόνο με την Συνεργασία και την Εξωστρέφεια υπάρχει Ελπίδα Εξόδου από την Κρίση. Με τη συνεχή επιβολή και αύξηση φόρων (Καμπύλη Laffer) μειώνονται δραματικά τα έσοδα λόγω της δημιουργίας αντικινήτρων, κατά κάποιον τρόπο τιμωρείται η αύξηση της παραγωγής.
Περισσότερα εδώ: http://www.sxoligoneon.gr/…/fotografies-2017-2018/252-4-12-…
Τη Δευτέρα 4-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πρωτότυπη ομιλία, καινοτόμα για την επιχειρηματική πραγματικότητα, από τον κ. Δημήτριο Λακασά, πρόεδρο Δ.Σ. της Olympia Electronics Α.Ε., επικεφαλής think tank του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) σε Συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Πιερίας.

Ξεκινώντας από το θέμα της εισήγησής του "Παράγω και Εξάγω" ο ομιλητής διευκρίνισε ότι αυτό το οικονομικό μοντέλο συντελεί σε μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές τεχνικές. Η ριζική αλλαγή του μοντέλου οικονομίας στηρίζεται στα προϊόντα ελληνικής παραγωγής, στην καινοτόμο ανταγωνιστικότητα και στην καλλιέργεια κουλτούρας εξωστρέφειας. Θεμέλια για την καρδιά και ψυχή των παραπάνω θεωρούνται τα ελληνικά χέρια και μυαλά, που δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια μεταναστεύουν στο εξωτερικό (400.000 νέοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης).

Ο υγιής ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της μετανάστευσης - και όχι μόνον το Δημόσιο - στην κοινωνική συνοχή, στη λύση του έντονου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, αρκεί η εθνική στοχοθεσία να αποβλέπει στην αύξηση της εξαγωγής αγαθών έως το 2020 που θα αποτελεί το 20% του ΑΕΠ. Οι νέοι να μάθουν ότι για να πάει μπροστά η οικονομία πρέπει να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις, ακόμα και ρίσκο, να αποβλέπουν με εθνική στρατηγική στο μοντέλο "Παράγω - Εξάγω" και όχι σε παλαιότερα προ 15ετίας καταναλωτικά μοντέλα.

Με τη συνεχή επιβολή και αύξηση φόρων μειώνονται τα έσοδα λόγω της δημιουργίας αντικινήτρων, κατά κάποιον τρόπο τιμωρείται η αύξηση της παραγωγής, τη στιγμή που η οικονομική εξωστρέφεια μπορεί να στραφεί στους ισχυρούς ελληνικούς πυλώνες των εξαγωγών, της ναυτιλίας και του τουρισμού. Ενισχύεται ακόμη η οικονομία και παραγωγικότητα με την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού προς τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις ελληνικής παραγωγής. Το μοντέλο "Παράγω - Εξάγω" στοχεύει πρώτα στην εθνική ανάπτυξη και μετά στην οικονομική με τους παρακάτω αναγκαίους παράγοντες: Διεύρυνση φορολογικών βαρών, αύξηση επενδύσεων (χωρίς γραφειοκρατία), βιωσιμότητα ασφαλιστικού συστήματος, δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπέρβαση αυταπάτης και δημαγωγίας της ψυχολογίας της μάζας, επιχειρηματική ηθική, προσέλκυση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας με εξειδικευμένο προσωπικό και σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον με ορίζοντα δεκαετίας.
Ο κ. Λακασάς έκλεισε την διάλεξη του με τη ρήση του Αγίου Πορφυρίου "Το κακό δεν το πολεμάς με το κακό παρά μόνον με το καλό" μπορεί ο καθένας μας να γίνει μια μικρή εστία φωτός στον τομέα του και έτσι να φωτιστεί το σκότος που καλύπτει την πατρίδα μας.

Η ομιλία του κ. Λακασά έδωσε την αφορμή για γόνιμο διάλογο που κράτησε μέχρι αργά. Παρεβρέθηκαν ο πρώην υπουργός κ. Γ. Κωνσταντόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Μαυρίδου, Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ.Χιονίδη κ. Αθ. Λιακόπουλος, Η εκπρόσωπος του Βουλευτού Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμου κ. Μακρίδου, ο στρατηγός κ. Μανώλας, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γεδεών Βούλης, ο πρώην νομάρχης κ. Γ. Παπαστεργίου, εκπρόσωποι των Δήμων Πύδνας Κολινδρού & Δίου Ολύμπου, του επιμελητηρίου Πιερίας, οι πολιτευτές κ. Φ. Μπαραλιάκος και Δ.Μπέης ο Πρόεδρος της ΖΕΥΣ Α.Ε. κ. Μανώσης και πολλοί φίλοι της Σχολής Γονέων. Η εκδήλωση έγινε με συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κορομπίλης
Πηγή:Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου