Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

O παππούς & η γιαγιά του Εν. Ειδικού Επ. Γυμ. & Λυκ. Κατερίνης στο Φεστιβάλ Ολυμπίας! Πύργος Ηλείας (βίντεο)

Ο "παππούς και η γιαγιά" του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, συμμετέχουν, για πρώτη φορά κινηματογραφικά, με αυτοπρόσωπη παρουσία, στο 20ο Επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους (plus Kάμερα Ζιζάνιο) στον Πύργο Ηλείας και σ’ ένα απ’ τα μεγαλύτερα cinema festivals παγκόσμια, με τη 10λεπτη ταινία μικρού μήκους "Ο παππούς και η γιαγιά στο διαδίκτυο".

Η ταινία είναι μία πνοή ουσιαστικής δημιουργίας μαθητών με αναπηρία, χωρίς εξιδανικεύσεις και υπερβολές, που τονίζει την υποκριτική τους ικανότητα να φαντάζονται, να σκέφτονται και να συναισθάνονται με τ’ αγαπημένα τους πρόσωπα. Η ενεργητική συμμετοχή ενός μαθητή με αυτισμό, κόντρα στα τηλεοπτικά στερεότυπα, καταδεικνύει το ουσιώδες της επικοινωνίας στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, ο παππούς και η γιαγιά, σύμβολα οικογενειακής συνοχής, με συναισθηματική συμμετοχή, μαθαίνουν από τα εγγόνια τους πως το διαδίκτυο μπορεί ν’ αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας.
Θυμίζουμε ότι η ταινία προβλήθηκε στον κινηματογράφο της πόλης επτά φορές, μέσα σε μία μόνο συμβολική μέρα (7 Φλεβάρη, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου) και την παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες, σχολείων της πόλης, πρωτοβάθμιας και δευτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας. Η συγκεκριμένη ταινία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και διακρίθηκε στο Διαγωνισμό του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (http://saferinternet4kids.gr/), με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας και προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να αποσπούν το ζεστό χειροκρότημα για μία ακόμη φορά και να υπογράφουν αυτόγραφα στο τέλος για δεκάδες μικρούς και μεγάλους συμμαθητές τους, ξεπερνώντας κάθε όριο φαντασίας και πραγματικότητας.
Η remastered έκδοση της ταινίας (Δείτε εδώ την πρώτη έκδοση της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=_DMw7... ) για το Φεστιβάλ της Ολυμπίας, παρότι συμμετείχε στο μη διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, προβλήθηκε την πρώτη μέρα, μαζί με δεκάδες άλλες ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας, γενικής (κυρίως) και ειδικής εκπαίδευσης και συγκίνησε θεατές και κριτικούς, αναδεικνύοντας νέους κινηματογραφικούς αστέρες του σχολείου μας στην άλλη άκρη της Ελλάδας και του κόσμου!

Το 21ο Φεστιβάλ θα μας βρει και στο διαγωνιστικό τμήμα με μία νέα κινηματογραφική έκπληξη!
Δημοσιογραφική αποστολή, HD Βιντεοσκόπηση, plus photo shootin', 1080p, ήχος 5.1 surround, μοντάζ: Nίκος Κολίτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου