Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Στη Δ΄Εθνική οι πρωταθλητές των ενώσεων-Πιο ελκυστική και ανταγωνιστική η Γ΄Εθνική

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές ολοένα και αυξάνεται η πιθανότητα να προστεθεί η τέταρτη κατηγορία και παράλληλα να γίνει επαγγελματική η Γ' Εθνική. Έπειτα από πληροφορία του liganews.gr προκύπτει ότι γίνεται ακόμα πιο πιθανή η επανεμφάνιση της Δ' Εθνικής.
Μέχρι στιγμής υπήρχαν ορισμένες... φιλολογικές σκέψεις για την άμεση μείωση των ομίλων, τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική ώστε να παίξουν μόνο οι ομάδες που θα παραμείνουν φέτος στην κατηγορία και όσες υποβιβαστούν από την "Football League", καμία όμως νέα από τα τοπικά πρωταθλήματα.
Έτσι, λοιπόν, όσες ανέβουν από τα τοπικά πρωταθλήματα, δηλαδή οι 53 πρωταθλήτριες από τις ισάριθμες ΕΠΣ και ενδεχομένως οι τρεις δευτεραθλήτριες από τις μεγάλες ΕΠΣ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς θα συγκροτήσουν μαζί με όσες υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική τη νέα Δ’ Εθνική.

Ωστόσο, πρόκειται για μια κίνηση που δεν μπορεί να γίνει από τη μιά μέρα στην άλλη και είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις. Γι' αυτό και οι ζυμώσεις σε κυβενητικό επίπεδο προωθούν την άμεση εφαρμογή, επειδή θα συνιστούν ουσιαστικά αλλαγή των προκηρύξεων εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου.
Έτσι, λοιπόν θα πρέπει να διενεργηθεί και να εγκριθεί ΣΥΝΤΟΜΑ η σχετική πρόταση από έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της ΕΠΟ. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε δεν αποκλείεται οι σκέψεις για μείωση των ομίλων της Γ’ Εθνικής και επανίδρυση της Δ’ Εθνικής να πάρουν παράταση ενός έτους και το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από την σεζόν 2019 -2020.

Με τα έως τώρα δεδομένα μόλις 30% πιθανότητες υπάρχουν για να συμβεί άμεσα η αλλαγή. Αντίθετα, κύκλοι εκφράζουν την βεβαιότητα ότι την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο θα υπάρχει η Γ' Εθνική με τη μορφή επαγγελματικών ομάδων και η Δ' Εθνική με το ερασιτεχνικό προφίλ που διατηρούσε μέχρι να καταργηθεί.
Πηγή: liganews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου