Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Εισηγητής στη διατομεακή συνεδρίαση των ομάδων εργασίας Τουρισμού και Υγείας της Ν.Δ. ο Σπύρος Κουλκουδίνας «Τουρισμός Υγείας, η μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα»

 «Τουρισμός Υγείας- Προτάσεις και Προοπτικές»  ήταν το θέμα που ανέπτυξε ως ένας από τους οκτώ εισηγητές ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Κατερίνης και μέλος του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. Σπύρος Κουλκουδίνας στη διατομεακή συνεδρίαση των ομάδων Εργασίας Τουρισμού και Υγείας της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2017 στα γραφεία της Ν.Δ. υπό την προεδρία των τομεαρχών Υγείας κ. Οικονόμου και Τουρισμού κ. Κόνσολα.

Στη συνεδρίαση απηυθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε τις εργασίες ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ συμμετείχαν βουλευτές, μέλη των δυο Τομέων και κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα.
Στην εισήγηση του ο κ. Κουλκουδίνας σημείωσε ότι είναι  κοινή παραδοχή πως ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση  για την Ελλάδα και ζωτικής σημασίας παράγοντα για την οικονομία της χώρας μας, σημείωσε την ανάγκη η Ελλάδα να μη χάσει την ευκαιρία και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη όλων των μορφών του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας και κατέθεσε στο πλαίσιο της εισήγησής του, συγκεκριμένες προτάσεις.

Ακόμη σημείωσε: «Aισθάνομαι,  όπως αισθάνεστε και εσείς περηφάνια για τους σπουδαίους έλληνες γιατρούς στο εσωτερικό αλλά κυρίως για εκείνους που διαπρέπουν στο εξωτερικό και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας σε ο,τι αφορά το επιστημονικό έμψυχο δυναμικό.
Θεωρώ ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μπορούν να διαδραματίσουν τον σημαντικότερο ρόλο στην προσπάθεια ενίσχυσης  του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας. Και δεν είναι μικρός ο αριθμός.  Θα αναφέρω μόνο ενδεικτικά τους δείκτες  Brain Drain στον κλάδο υγείας. Μιλάμε για  17.500 Έλληνες γιατρούς που σήμερα εργάζονται  στο εξωτερικό».

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και οι εισηγητές ήταν:
1. «Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα – Στρατηγικός Σχεδιασμός» Πατούλης Γιώργος, Πρόεδρος I.H.T.C (International Health Tourism Center), Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου.
2. «Τουρισμός Υγείας - Θερμαλισμός: Προοπτικές ανάπτυξης» Κουσκούκης Κωνσταντίνος, Καθ. Δερματολογίας-Νομικός, Πρόεδρος Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας, Αντιπρύτανης Δ.Π.Θ.
3. «Η σημασία των ιαματικών πηγών για τον ιατρικό τουρισμό» Πολυδώρου Αντώνιος, Καθηγητής Επεμβατικός Καρδιολόγος, τ. Αντιπρόεδρος Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Επίτιμο Μέλος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου.
4. «Οδοντιατρικός τουρισμός: Σημερινή κατάσταση και προοπτικές» Κατσίκης Αθανάσιος, Πρόεδρος της ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, μέλος της ομάδας εργασίας «Τουρισμός Υγείας» του Τομέα Τουρισμού
5. «Τουρισμός Υγείας στη Λήμνο: πρόταση προς μελέτη» Μάντζαρης Στέλιος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, Δ/ντης πωλήσεων ξενοδοχείου Varos Village, μέλος της ομάδας εργασίας «Τουρισμός Υγείας» του Τομέα Τουρισμού.
6. «Ιατρικός Τουρισμός: Η μεγάλη πρόκληση» Δημητρακάκη Ίνετζη Αγγελική, Καρδιολόγος, μέλος της ομάδας εργασίας «Τουρισμός Υγείας» του Τομέα Τουρισμού.
7.«Τουρισμός Υγείας: Προτάσεις και Προοπτικές» Κουλκουδίνας Σπύρος, Φαρμακοποιός, μέλος της ομάδας εργασίας «Τουρισμού Υγείας» του Τομέα Τουρισμού.
8. «Προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού» Τσουπάκης Μανώλης, Συνταξιούχος Οδοντίατρος-Ερευνητής, μέλος των ομάδων εργασίας «Τουρισμού Υγείας» των τομέων Τουρισμού και Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου