Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΥΜΝΟΣ!! Όταν η ...μαλακία μετριέται με τα μποφώρ!

Για ορισμένους Έλληνες δεν τρέχει κάστανο εάν γίνει προειδοποίηση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Tο’χουμε ξαναδεί αυτό. Και όχι μία, αλλά πολλές φορές. Κάποιοι, λοιπόν, αψηφώντας τις προαναγγελίες ισχυρών χιονοπτώσεων μετά παγετού, πηγαίνουν στο βουνό για ορειβασία και χάνονται μέσα στην ομίχλη και τις χιονοθύελλες. Μόλις πριν λίγα χρόνια κι ένας πατέρας που είχε πάρει μαζί του τον 12χρονο γιο του στον Όλυμπο. Δύο μέρες τους έψαχναν τα σωστικά συνεργεία. Ελικόπτερα, ασθενοφόρα, πυροσβέστες, λοκατζήδες και εθελοντές.

Όταν τους βρήκαν, διαπίστωσαν ότι ο τύπος είχε αψηφήσει και στο παρελθόν τις προειδοποιήσεις για δραματική επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και έκανε ορειβασία, μάλλον βέβαιος πως ό,τι κι αν συνέβαινε κάποιοι θα έτρεχαν να τον σώσουν.

Αυτή τη... βεβαιότητα πληρώνει ακριβά κάθε χρόνο το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι.

Εκατομμύρια στοιχίζει στην χρεοκοπημένη Ελλάδα η μαλακία των πολιτών της. Το καλοκαίρι γίνονται πρόξενοι πυρκαγιών, όταν παραβλέποντας τις συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ανάβουν φωτιές μέσα στο δάσος για να ψήσουν μπριζόλες. Το χειμώνα θα χαθούν στα χιόνια ή στη θάλασσα όπου ανοίγονται αψηφώντας τα μποφόρ.

Και δώστου οι αρχές κινητοποίηση με Πούμα ή Σινούκ, δώστου σήματα στα παραπλέοντα σκάφη, δώστου επιστράτευση των ψαράδικων καϊκιών. Λεφτά με ουρά.
Μία λύση υπάρχει. Ναι, να κινητοποιούνται οι αρχές όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά τα έξοδα να τα πληρώνει ο διασωζόμενος, όταν αποδεικνύεται ότι κινδύνευσε από μαλακία του.
Πηγή: apodytiriakias.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου