Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Κύπρος: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θέλει να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα!

«Εκείνοι που είναι αρμόδιοι να διακόψουν το πρωτάθλημα να κρίνουν τι πρέπει να γίνει» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σχολιάζοντας τα θλιβερά επεισόδια στο Τσίρειο στη Λεμεσό. Ο Υπουργός επέκρινε, για ακόμη μια φορά την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και της επέρριψε τις ευθύνες για τους συνδέσμους φιλάθλων που συνδέονται με τα σωματεία, τα οποία είναι μέλη της ΚΟΠ.

Ο κ. Νικολάου, μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, αναφέρθηκε σε νομοθεσία λειτουργίας των συνδέσμων φιλάθλων, που προνοεί και κλείσιμό τους. Επίσης, σημείωσε ότι δεν εφαρμόζεται ο θεσμός της κάρτας φιλάθλου.

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ματαίωση ποδοσφαιρικών αγώνων, ακόμη και του πρωταθλήματος, είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), μετά τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στο Τσίρειο Στάδιο, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, μιλώντας ύστερα από σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε, έως τον επόμενο αγώνα υψηλού κινδύνου, που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιανουαρίου, να επιλυθούν όλα τα προβλήματα ασφαλείας που έχουν εντοπισθεί.

Κάλεσε, παράλληλα, αστυνομία και διευθύνσεις σταδίων, εάν δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των φιλάθλων, να αρνούνται να κάνουν τους αγώνες και προειδοποίησε πως «εάν δεν ληφθούν μέτρα, αμέσως, θα θρηνήσουμε θύματα». Γι' αυτό, τόνισε, απαιτείται η συνεργασία σωματείων, αστυνομίας, επιτηρητών και υπευθύνων ασφαλείας των γηπέδων.
Πηγή: onsports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου