Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Εμπρησμοί, τρομοδέματα, εκβιασμοί, απειλές και λιντσαρίσματα-Το αθλητικό παρακράτος είναι εδώ γνωστό, ανέγγιχτο και δυνατό

Εμπρησμοί, τρομοδέματα, εκβιασμοί, απειλές και λιντσαρίσματα από την ίδια «διεύθυνση»… προς την ίδια… «κατεύθυνση». Ο χρόνος μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του ένα τελευταίο σκληρό μήνυμα στον δικό μας αθλητικό μικρόκοσμο, από τα πλέον σκοτεινά και δυσοίωνα. Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν μας αιφνιδίασε! Τη στιγμή που και στο παρελθόν είχαμε παρόμοια που μας ήρθαν από την ίδια… «διεύθυνση» με την ίδια απειλή και προειδοποίηση. Ήμασταν, ως εκ τούτου, κατά κάποιο τρόπο προϊδεασμένοι.

Αυτή τη φορά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το νέο στοιχείο που μας αφορά είναι ότι πλέον έχουμε πάρει απόφαση ότι αυτός ο εφιάλτης δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει τον σκοτεινό του κύκλο. Ακόμη και μέσα σε αυτές τις τόσο κρίσιμες και αγχωτικές καταστάσεις που βιώνουμε σαν κράτος αλλά και στις εντυπωσιακές αλλαγές που υπήρξαν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι «γνωστοί-άγνωστοι» κακοποιοί προχθές έκαναν ένα βήμα παραπάνω στις μέχρι τώρα εγκληματικές τους συμπεριφορές, βάζοντας κάτω από το νέο βρώμικο εγχείρημά τους και την «υπογραφή» τους.  Γιατί σε όλες τις προηγούμενες, απλά περιοριζόντουσαν στο να μας αφήνουν εμάς να προσπαθούμε να βρούμε ποια ήταν η συγγένεια που υπήρχε ανάμεσα τους σε κάποια γεγονότα που προηγήθηκαν από τις εγκληματικές τους αντιδράσεις. Κάτι βέβαια το οποίο δεν ήταν καθόλου δύσκολο από τη στιγμή που ξέραμε τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε και ποιος ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους φούρνους που ανατιναζόντουσαν στον αέρα, στους δημοσιογράφους που αγωνιζόντουσαν να διασωθούν από λιντσαρίσματα, στους εμπρησμούς, στις μπούκες, στους ξυλοδαρμούς των διαιτητών και σε ό,τι είδους απρόσμενου και εφιαλτικά επικίνδυνου μπορούσε να διανοηθεί κανείς ότι θα συνέβαινε στο περιθώριο των όσων αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το επίσημο κράτος βέβαια , σε αυτές τις περιπτώσεις, μονίμως τελούσε εν υπνώσει. Άφηνε ανέγγιχτο στην κυριολεξία αυτό το σκοτεινό παρασκήνιο, το οποίο χρόνο με τον χρόνο και με την ασυλία που του δινόταν αφειδώς, μετατρεπόταν σε ένα ιδιότυπο «κράτος εν κράτη». Αυτό το παρακράτος γαλούχησε εγκληματικές συμμορίες, ανέδειξε ηγέτες και διευθυντές οι οποίοι με μεγάλη άνεση ξέφευγαν από τον Νόμο και στη διάρκεια προχωρούσαν ανεμπόδιστα στη θολή δραστηριότητά τους. Αθωωτικά βουλεύματα, ανεπαρκείς ανακριτικές διερευνήσεις και ό,τι άλλο μυστηριώδες και περίεργο, οδηγούσαν μονίμως στο αρχείο όλες τις παραβατικές περιπτώσεις που αφορούσαν την εγκληματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Επιστρέφοντας στην επιστολή με τη σφαίρα των εννιά χιλιοστών που εστάλη στον Βαγγέλη Γραμμένο δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε μόνο στο υβριστικό και απειλητικό του περιεχομένου γιατί άλλωστε οι εμπνευστές και συντάκτες της δεν είναι δα και απόφοιτοι του Χάρβαρντ. Πιθανότατα να είναι κάποια «επιφανή» μέλη της γνωστής επιστημονικής κοινότητας του λιμανιού ή εν τέλει τρόφιμοι του ΙΕΚ της Τρούμπας. Εκείνο στο οποίο μένουμε και που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι αυτή τη φορά δεν έκρυψαν αυτά τα κακοποιά στοιχεία, ποιοι είναι, τι θέλουν, πώς θα το πάρουν αυτό που θέλουν και ΠΟΙΟΝ σύλλογο εξυπηρετούν. Έτσι απλά και χωρίς να το καταλάβουν(;) βάζουν φαρδιά πλατιά δίπλα στη διεύθυνση και την υπογραφή τους.

Η Αστυνομία σε πρώτη φάση, χωρίς να αντιληφθεί βέβαια ότι έχει διαρρεύσει ένα μέρος της επιστολής που εστάλη στον κ. Γραμμένο, προσπάθησε να δώσει την εικόνα ότι κάποιοι «άγνωστοι» κύκλοι την έστειλαν. Δυστυχώς όμως, η δημοσιοποίηση στοιχείων αποκαλυπτικότατων την υποχρέωσε να αναδιπλωθεί και μέσα σε τρεις τυπικές αράδες να αναφέρει απλά ότι άρχισαν οι ανακρίσεις. Αυτά τα στοιχεία λίγο πολύ όσοι τα πληροφορηθήκατε, αναφέρουν χαρακτηριστικά ονόματα, Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης και τον Ολυμπιακό ως τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Καθυβρίζουν τους ηγέτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και εγκωμιάζουν την ομάδα που αναλαμβάνουν να «προστατεύσουν» και να υπερασπιστούν με εμπρησμούς, απειλές και σφαίρες.

Όπως βέβαια συμβαίνει μετά από κάθε τέτοια περίπτωση όλοι περιμένουν την πορεία των ανακρίσεων και πώς θα εξελιχθεί η προσπάθεια ανεύρεσης των «αγνώστων» ενόχων. Εδώ έχουμε όμως «γνωστούς» και όχι άγνωστους.

Ως εκ τούτου, εάν κάποιοι θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την υπόθεση θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους ό,τι έχει γίνει πλέον τραγική παράδοση, προς όφελος της σωστής διερεύνησης τέτοιων υποθέσεων. Κι όταν λέμε τραγική παράδοση, εννοούμε τη μόνιμη αρχειοθέτηση όλων αυτών των υποθέσεων οι οποίες μέχρι τώρα δεν είχαν καμία τύχη στο να καταλήξουν συγκεκριμένα σε κάποια ενέργεια και απόφαση που θα έφερνε ενόχους ενώπιων της ελληνικής δικαιοσύνης. Κι αυτό συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν ακόμη και στις περιπτώσεις που υπήρξαν ακράδαντα στοιχεία, ομολογίες, αντιδράσεις της κοινωνίας οι οποίες δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη. Σήμερα έχουμε «διευθύνσεις», «υπογραφές» και «κατευθύνσεις».

Η περίπτωση για το κάψιμο του αυτοκινήτου της διευθύντριας της ΕΠΟ κα. Οξένογλου, συζύγου του πρώην αρχιδιαιτητή Κύρου Βασσάρα, που έγινε πριν από λίγες ημέρες επίσης απασχολεί τις ανακριτικές αρχές οι οποίες ακόμη δεν την έχουν συνδέσει με τη δραστηριότητά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου