Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Δις ισόβια στην 30χρονη Ρωσίδα και τον 28χρονο Γεωργιανό για το έγκλημα στην Κατερίνη

Οι δύο δράστες, μία 30χρονη Ρωσίδα και ένας 28χρονος Γεωργιανός λήστεψαν και σκότωσαν τον ηλικιωμένο στο σπίτι του και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του. Δις ισόβια επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε μία 30χρονη Ρωσίδα και έναν 28χρονο Γεωργιανό, που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία και ληστεία ενός 67χρονου στην Κατερίνη τον περασμένο Ιανουάριο. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και σε έναν ακόμη κατηγορούμενο, έναν 37χρονο που καταδικάστηκε για υπόθαλψη εγκληματία.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου 2017, όταν η Ρωσίδα μαζί με τον Γεωργιανό μετέβησαν στο σπίτι του ηλικιωμένου, με σκοπό να του αφαιρέσουν χρήματα. Η γυναίκα φέρεται ότι παρείχε ερωτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής στον ηλικιωμένο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού, η γυναίκα τον τραυμάτισε με μαχαίρι. Τότε, παρενέβη ο 28χρονος, ο οποίος επιτέθηκε στον ηλικιωμένο, καταφέρνοντας 15 μαχαιριές. Οι δύο δράστες κατόπιν πήραν από το σπίτι μια χρυσή αλυσίδα, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου και έφυγαν από το σπίτι με το αυτοκίνητο του θύματος, αφήνοντάς τον νεκρό και αιμόφυρτο.

Ύστερα, πήγαν σε περιοχή της Κατερίνης όπου πυρπόλησαν το αυτοκίνητο καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Πέταξαν το μαχαίρι σε ένα φρεάτιο και έβαλαν φωτιά στα ρούχα που φορούσαν.

Η 30χρονη ύστερα πήγε στο σπίτι του 37χρονου προκειμένου να βρει καταφύγιο και, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνος την προέτρεψε να φύγει απ’τη χώρα. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα πήγε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», για να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Ρωσία, ωστόσο εκεί συνελήφθη καθώς της είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου απ’τη χώρα σύμφωνα με προηγούμενη καταδικαστική απόφαση.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία, ληστεία, εμπρησμό και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Στην απολογία του ο 28χρονος υποστήριξε ότι ήθελε να υπερασπιστεί την γυναίκα, φοβούμενος ότι ο ηλικιωμένος θα της επιτεθεί. Παρ’ότι δεν αποδείχθηκε, κατά την ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε πως ο ηλικιωμένος είχε στο σπίτι του χρηματικό ποσό ύψους 30.000 ευρώ, τα οποία είχε «σηκώσει» από τραπεζικές καταθέσεις του, λόγω capital control.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου