Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Ένας νεκρός ορειβάτης στον Όλυμπο χθές και διάσωση 2 τραυματιών σήμερα!

Η Πυροσβεστική διέσωσε τον φίλο του, ωστόσο ο 25χρονος, που είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του, έχασε τη μάχη για τη ζωή...Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο ορειβάτες, για τους οποίους είχε στηθεί νωρίτερα επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Όλυμπο από άνδρες της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός ορειβάτης, ο οποίος έπεσε από μονοπάτι σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», ανασύρθηκε νεκρός.

Ο δεύτερος ορειβάτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στη θέση Πριόνια όπως αναφέρει το protothema.gr.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δίου-Ολύμπου.

Θρίλερ στον Όλυμπο για την διάσωση δύο τραυματιών ορειβατών
Εντός της επόμενης ώρας αναμένεται να συναντηθούν στο μονοπάτι που οδηγεί στη θέση Λειβαδάκι από το καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο, οι άντρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής και της 2ης ΕΜΑΚ (12 άτομα συνολικά) με την ομάδα των επτά ορειβατών, οι δύο εκ των οποίων είναι τραυματισμένοι στο πρόσωπο και τα πλευρά, ύστερα από πτώση τους σε γκρεμό. Αυτό επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες είναι δύο άντρες ορειβάτες, ηλικίας 45-55 χρόνων, ενώ το τηλεφώνημα που καλούσε σε βοήθεια έγινε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Τονίζεται δε ότι η θέση Λειβαδάκι απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας από το καταφύγιο Πριόνια, ενώ το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Πηγή: eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου