Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ταυτοποίηση εγκληματικής ομάδας που δρούσε σε Πιερία, Λάρισα και Αττική απο την ασφάλεια Κατερίνης!

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποιήθηκαν ακόμη 7 άτομα, ύστερα από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, που ακολούθησε μετά από τη σύλληψη 32χρονου ημεδαπού και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 34χρονου ημεδαπού και 38χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, για 22 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας από 30 έως 40 ετών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και μαζί με τους παραπάνω τρεις συνεργούς τους, από το Μάρτιο έως και τον Ιούνιο του 2017, διέπρατταν συστηματικά και με διαφορετικές συνθέσεις, κλοπές από οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, οχήματα και αντικείμενα αξίας.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι εκτός των προαναφερόμενων κλοπών, ενέχονται σε 2 διαρρήξεις οικιών, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 10.300 ευρώ, σε κλοπή αυτοκινήτου καθώς και σε κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένο όχημα, σε περιοχές της Πιερίας και της Αττικής.

Συνολικά, ενέχονται σε 26 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Αττικής, με τη λεία τους να υπολογίζεται στις 167.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 32χρονος που είχε συλληφθεί με την αρχική δικογραφία, εκμεταλλευόμενος την οικονομική δυσχέρεια 39χρονου ημεδαπού, τον Απρίλιο του 2017 σύναψε μαζί του δάνειο ύψους 5.000 ευρώ, με τοκογλυφικούς όρους.

Η συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
Πηγή: Ημερήσια Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου