Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει»

Σε μία τραγική για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο διαπίστωση προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, στο περιθώριο της πρώτης του συνέντευξης Τύπου, καθώς τόνισε ότι ο χώρος αργοπεθαίνει και οι αιτίες δεν είναι μόνο οικονομικές.
Πρόσθεσε ότι οι επιχορηγήσεις προς τις Ενώσεις γίνονταν τόσο με πρόχειρο, όσο και αναξιοκρατικό τρόπο και έθεσε στόχο της τωρινής διοίκησης να κάνει περισσότερα από τις προηγούμενες.

Αναλυτικά όσα είπε για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

«Οι Ενώσεις είναι σε δύσκολη κατάσταση διότι ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Οι επιχορηγήσεις των Ενώσεων γίνονταν με πολύ πρόχειρο και μη αξιοκρατικό τρόπο. Κάποιες Ενώσεις ήταν μονίμως αποκλεισμένες, μεταξύ αυτών και αυτή της Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο είχα καταγγείλει.

Χρειάζεται μια υγιής μονάδα. Μίλησα νωρίτερα για ανάπτυξη και προφανώς αυτή πρέπει να ξεκινήσει από την κοιτίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο σήμερα αργοπεθαίνει. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας. Πρέπει κάθε Ένωση να έχει ως σκοπό να προάγει το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνδέσουμε την κοιτίδα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν θα γίνουν όλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, αλλά θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Θα πρέπει να δοθεί ένας μπούσουλας από την Ομοσπονδία.
 Δεν υπήρχε μέχρι σήμερα διασύνδεση με τις μικρές εθνικές ομάδες. Πόσες φορές είχαν πάει οι ομοσπονδιακοί προπονητές σε παιχνίδια των Ενώσεων; Πόσες φορές τα τεχνικά κλιμάκια έχουν μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις τους; Είναι τεράστια η ευθύνη. Υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Δεν λέω ότι θα τα κάνουμε όλα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους;».
Πηγή: pamebala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου