Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Τρικλοποδιά στη νέα ομάδα του Βόλου ο Ολυμπιακός Β.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΣΘ και την ΕΠΟ την οποία μάλιστα κοινοποιεί στον αρμόδιο Αθλητικό Εισαγγελέα, ζητώντας επίσης την ακύρωση της εγγραφής του ΝΠΣ Βόλος, διότι δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο Κανονισμός Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων και συγκεκριμένα αυτή που αφορά στο γήπεδό που χρησιμοποιεί ως έδρα.

Στο κείμενο που περιλαμβάνεται στην εξώδικη διαμαρτυρία που απέστειλε ο Ολυμπιακός Βόλου προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΣΘ και την ΕΠΟ την οποία κοινοποιεί παράλληλα στον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, χαρακτηρίζεται παράνομη η συμμετοχή του ΝΠΣ Βόλος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς δεν πληροί όλους τους όρους που αναφέρονται τον Κανονισμό Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Όπως διαπιστώθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, η διοίκηση της ΕΠΣΘ υπό τον πρόεδρο Περικλή Λασκαράκη, έχει σφάλει ως προς τη νομιμότητα της αίτησης εγγραφής του Βόλος ΝΠΣ στην ΕΠΣΘ.

Αυτό ισχύει, διότι, όπως προκύπτει από το άρθρο 12 του ΚΕΠΣ που αναφέρεται στις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλει ένα σωματείο για την εγγραφή του στο μητρώο σωματείων της Ε.Π.Ο, η αίτηση οφείλει να συνοδεύεται, από συγκεκριμένα έγγραφα… μεταξύ των οποίων και (η) τίτλοι ιδιόκτητου γηπέδου ή συμφωνητικό νόμιμα παραχωρηθέντος γηπέδου, διάρκειας τουλάχιστον πέντε (5) ετών.
Στην παράγραφο 3 του άρθρου 12 μάλιστα αναφέρεται ρητώς ότι «Ποδοσφαιρικό σωματείο, που δεν εκπληρώνει τις παραπάνω προϋποθέσεις, αποκλείεται της εγγραφής του στα μητρώα της ΕΠΟ».
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 179/2017 απόφαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ (ΑΔΑ: 63ΝΘΟΚ6Υ-ΘΘ9) με θέμα “Έγκριση παραχώρησης αποκλειστικής χρήσης του ∆ηµοτικού Σταδίου Νεάπολης για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018”, το στάδιο έχει παραχωρηθεί μόνο για μία αγωνιστική περίοδο και όχι για πέντε (5) όπως ορίζει ο ΚΕΠΣ, επομένως θα έπρεπε να αποκλειστεί η εγγραφή του ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ στα μητρώα της ΕΠΟ και της τοπικής Ένωσης. Κάτι όμως που δεν έγινε, γεννώντας εύλογα ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της ΕΠΟ.
Πηγή: magnesiasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου