Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

107η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης - Πρόγραμμα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 107ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ(16-10-1912)
Για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγμα-τοποιηθούν στις 13, 15 και 16 Οκτωβρίου 2019 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

A. ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 Ώρα 11:00 ́

O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, με τονΑθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν τον 8ο Αγώνα Δρόμου 8 χι-λιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιε-ράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδα-σος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Β. ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019Ώρα 16.00 ́

Στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟ-ΡΩΝΟΥ,(στο ύψος του 7ου χλμ. της 13ης Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας), θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρι-σάγιο και θα καταθέσουν στεφάνια, ο Δήμαρχος Κατερίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Διοικητήςτης 24ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρε-σίας, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και ο Πρόε-δρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών,του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, ΘυμάτωνΠολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, των Εφεδροπολεμιστικών και Αντιστα-σιακών Οργανώσεων, κόμματα, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καιεκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων.

Γ. ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20191. Ώρα 07.30 ́

Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις Εκκλησίες.

Ώρα 10.20 ́

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θαχοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεώργιος, μετο Ιερατείο της πόλης.Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, η δασκάλα- συγγρα-φέας του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, κ. Ζωή Κουτσουρά.

Ώρα 11.00 ́

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνη-σης, τον εκπρόσωπο της Βουλής, το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τοΔ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της ΠυροσβεστικήςΥπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνηςκαι τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερί-νης.Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουσητου Εθνικού μας Ύμνου.

Ώρα 11.30 ́

Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλασητων Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργα-νώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,Προσκόπων και Συλλόγων.

Δ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ Από το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2019 μέχρι τη δύση του ηλίου της 16ης Οκτωβρίου 2019

Θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά κ.λ.π. καταστήματα, οι οικίες, οι δρόμοι και οι πλατείες τηςπόλης της Κατερίνης, της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου και της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαι-σάρειας.Το βράδυτης16ης Οκτωβρίου 2019 θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινοτικά κατα-στήματα καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών.

ΓΕΝΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά τις ιεροτελεστίες, παρακαλούμε να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα τα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων, θα τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλούμε να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό, τη διευθέτηση των χώρων των επισήμων, των καταθέσεων, της μικροφωνικής εγκατάστασης και της παρέλασης και να διαθέσει τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τελετάρχης ορίζεται, ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης και από το Δήμο Κατερίνης, ο κ. Γεώργιος Μίχος. Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση όλων των σχολείων, θα έχει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Γκούμας Ευριπίδης με βοηθούς τους καθηγητές Φ.Α., κ.κ.,Κεραηλίδη Δημήτριο, Κανάλη Κυριάκο, Μπαρά Άννα, Νάτσιου Παρασκευή, Τουλιοπούλου Αναστασία και Χασιώτη Αναστασία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου