Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Μυστρίδη και το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μπεκριδέλη

Συζήτηση για τα προβλήματα, τις ελλείψεις, τους συμβασιούχους 
Με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστη Μυστρίδη και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ανέστη Μπεκριδέλη, συναντήθηκε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, προκειμένου να ενημερωθεί για την λειτουργία του ιδρύματος, τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν, τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας και σε άλλες ειδικότητες, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν εντός του έτους.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν επίσης ο πρώην βουλευτής και υπεύθυνος του τμήματος υγείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Στέργιος Καστόρης και ο κ. Γιάννης Ελευθεριάδης, εκπρόσωπος των τραυματιοφορέων του νοσοκομείου και μέλος επίσης του τμήματος υγείας.

➤ Τα προβλήματα του νοσοκομείου
Η κα Σκούφα ενημερώθηκε για την λειτουργία του Νοσοκομείου σε ότι αφορά προβλήματα που προέκυψαν και που συνεχίζουν να υφίστανται, όπως η υποστελέχωση της παθολογικής με ιατρούς καθώς επίσης και αναισθησιολόγους, αλλά και για την λειτουργία των ΤΕΠ όπου υπάρχουν πέντε ιατροί και αναμένονται άλλοι δύο. Όπως είπε ο διοικητής κ. Μυστρίδης πέραν των προσπαθειών που γίνονται για να έλθουν ιατροί στο νοσοκομείο, ένα σημαντικό ζήτημα είναι η επιπλέον χρηματοδότηση, μέρος της οποίας είθισται να δίνεται τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο όπως επεσήμανε δεν υπάρχει ακόμη καμία ενημέρωση, ενώ από το κονδύλι των 150 χιλιάδων ευρώ που είχε δεσμευτεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας κι εκταμιεύτηκε το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ.
Από την πλευρά του ο κ. Μπεκριδέλης αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, ενώ όπως επισημάνθηκε θα πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να δει στο σύνολο το πλαίσιο λειτουργίας των νοσοκομείων λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την επιτακτική ανάγκη αύξησης των μισθών των ιατρών.


➤ Η κα Σκούφα
Η βουλεύτρια Πιερίας κα Σκούφα επανέλαβε την στήριξή της στις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση των προβλημάτων, επισημαίνοντας ότι για την κυβέρνηση και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είχε και έχει η στελέχωση και στήριξη του δημόσιου Συστήματος Υγείας.

➤ Οι συμβασιούχοι
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η κα Σκούφα αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν εντός του 2019 και οι οποίοι εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και σε άλλους τομείς. Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ως προς τι σκέπτεται η νέα κυβέρνηση και ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει για τους εργαζόμενους.
Η κα Σκούφα θα επιδιώξει συνάντηση και με τους εργαζόμενους σε επισφάλεια και θα ζητήσει παράταση των συμβάσεων μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα παραμονής τους ώστε το Γ.Ν Κατερίνης να λειτουργεί εύρυθμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου