Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Θλίψη στον ΣΦΚ Πιερικό - Ο Αλέκος Ταξίδης δεν βρίσκεται πια στη ζωή

Φώτο 1: Ο Αλέκος Ταξίδης με την ολόλευκη φανέλα.
Ο Γίγας της άμυνας του θρυλικού Πιερικού πέρασε στο πάνθεον της Ιστορίας, έχοντας εξασφαλισμένη θέση βασικού στην ουράνια ενδεκάδα του.

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1937. Αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρξε από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς του συλλόγου. Το 1961, με την συγχώνευση των δύο υπερομάδων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ολύμπου, επιλέχθηκε αναμέσα στους ικανότερους για να φορέσει την ολόλευκη φανέλα του νεογεννηθέντα Πιερικού.

Φώτο 2: Τα στατιστικά του με τον Πιερικό.
Με τον Πιερικό αγωνίσθηκε ανελιπώς σε 88 αγώνες. Τελευταίος του αγώνας ήταν με τη Νίκη Βόλου στη Κατερίνη, στις 18 Οκτωβρίου 1964.

Ο τελικός του '63 στη Λεωφόρο, αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, αγωνιζόμενος κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό.
Φώτο 4: Η ενδεκάδα του Πιερικού στον τελικό της ανόδου στην Α' Εθνική ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 2-0 (4/7/1962). Πάνω: Κεφαλίδης, Πορτοκαλίδης, Δρανδάκης, Ταξίδης, Μυστακίδης, Σιδηρόπουλος. Κάτω: Μπίκας, Αναστασιάδης, Θεοδωρίδης, Ορφανίδης, Χριστοφορίδης.

Φώτο 3: Η στιγμή της αποβολής του στον τελικό του πρωταθλήματος ΚΔ & ΒΔ Μακεδονίας ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΑΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 1-0 (1/4/1962).
Συνήθιζε να ζει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν τις βραδιές των βραβεύσεων της χρυσής ενδεκάδας του τελικού, από τον Δήμο Κατερίνης τον Νοέμβρη του 2009 στα «Αικατερίνεια» και αργότερα, τον Φλεβάρη του 2013, από τον ΣΦΙΠ στον ετήσιο χορό του ΣΦΚ.

Φώτο 5: Η ενδεκάδα του Πιερικού στον αγώνα πρωταθλήματος ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0 (22/3/1964). Πάνω: Κεφαλίδης, Δοκός, Ταξίδης, Μυστακίδης, Σιδηρόπουλος, Κιζίρογλου. Κάτω: Αμανατίδης, Φουλίδης, Αναστασιάδης, Θεοδωρίδης, Χριστοφορίδης.
Στα γήπεδα ξεχώριζε με το δυναμικό και γεμάτο πάθος παιχνίδι του, ενώ στη φιλήσυχη ζωή του για τον ευγενικό χαρακτήρα του.

Φώτο 6: Η βράβευση της χρυσής ομάδας του Τελικού του '63, από τον Δήμο Κατερίνης το Νοέμβρη του 2009 στα «Αικατερίνεια». Ο Αλέκος διακρίνεται τρίτος από αριστερά.
Αρχηγέ Αλέκο, καλό σου ταξίδι.
Ζεις για πάντα στην Πιερική μνήμη μας!

Το ΔΣ του Σ.Φ.Ι.Π. (www.pierikos.info)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου