Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Παρουσία της Βουλευτού Πιερίας της Ν.Δ. Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων

Η Βουλευτής Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων, στην οποία έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας μας καθώς και των ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ., στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή’.

‘Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκα σήμερα στη Βουλή τους λαμπρούς αυτούς νέους από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, μεταξύ των οποίων και το Βουλευτή Επικρατείας από το Νομό Πιερίας Κωνσταντίνο Στραβογιάννη, και άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το ευαίσθητο θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε μία εποχή που δυστυχώς είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι νέοι έχουν αποστασιοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή στα κοινά είναι χρέος όλων μας να τους κινητοποιήσουμε με σκοπό να αντιληφθούν ότι η προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαιτεί συμμετοχή και εγρήγορση, όχι εφησυχασμό και αδιαφορία.

Ως Βουλευτής και ως Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων θα στηρίξω με κάθε τρόπο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων που λειτουργεί με επιτυχία από το 1995 και συμβάλλει αποφασιστικά στην εξοικείωση των μαθητών με τις δημοκρατικές πρακτικές και τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Πρόκριμα και στόχος μας η πολιτική ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των νέων μας στα κοινά’.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου