Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Τι λέει ο Σάκης Αναγνώστου - Ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης που έβγαλε τον Ρώσο τουρίστα απο την θάλασσα στην Πλάκα Λιτοχώρου

Περιγράφει ο Σάκης Αναγνώσοτυ, ο άνθρωπος που προσπάθησε να τον σώσει
Τις τραγικές λεπτομέρειες και τα όσα διαδραματίστηκαν στις 22 Αυγούστου, όταν πνίγηκε ένας τουρίστας στην Πλάκα Λιτοχώρου, περιγράφει στο «Ο.Β» ο άνθρωπος που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει τον ίδιο και την κόρη του.

Τι συνέβη

Ο κ. Σάκης Αναγνώστου νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, είχε πάει για μπάνιο με την οικογένεια του, όταν στις επτά παρά το απόγευμα άκουσε τον πατέρα μαζί με την κόρη του που είχαν βουτήξει να καλούν σε βοήθεια. Χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, άφησε την οικογένεια του και βούτηξε για να τους βοηθήσει. Ο άτυχος τουρίστας, είχε ήδη πανικοβληθεί κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο του κ. Αναγνώστου που προσπαθούσε έχοντας μαζί του και τη σανίδα του γιου του να τον βγάλει στην ακτή, ενώ και το βάρος του δεν βοηθούσε την ήδη δύσκολη κατάσταση. Ένας ακόμη συνάνθρωπος μας, βοήθησε την κόρη του άτυχου άνδρα να βγει σώα.


Προσπάθειες για να σωθεί

«Όταν βγήκαμε στην στεριά άρχισα αμέσως ΚΑΡΠΑ προσπαθώντας να τον συνεφέρω. Είχε ακόμη τις αισθήσεις του όμως παρουσίασε πολλές επιπλοκές» περιγράφει ο κ. Αναγνώστου. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε αμέσως ωστόσο μέχρι να έλθει από την Κατερίνη πέρασαν 27 λεπτά, αφού στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου που ήταν απόσταση μόλις πέντε λεπτών δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Ο κ. Αναγνώστου προσπαθούσε αρκετή ώρα να τον βοηθήσει. Στην προσπάθεια αυτή της ΚΑΡΠΑ συνέβαλε και μια μαθήτρια από την Κατερίνη.

Μόλις 8 ώρες στην Πιερία!

Συγκλονισμένος μέχρι και σήμερα από το τραγικό περιστατικό, ο κ. Αναγνώστου αναφέρει τραγικές λεπτομέρειες, όπως ότι ο άτυχος άνδρας από την Ρωσία είχε έλθει με την οικογένεια του στην Πιερία για τουρισμό. Είχε μόλις οκτώ ώρες που είχε φτάσει στην Ελλάδα και στην Πιερία όταν συνέβη το μοιραίο. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη που έβλεπαν τον άνθρωπο τους να φεύγει από τη ζωή.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου