Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Και γυναίκα συνελήφθη για τη ληστεία στο Συκούριο

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η ληστεία που έγινε την Πέμπτη, στην περιοχή του Συκουρίου της Λάρισας και συνελήφθησαν, σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, τρεις άνθρωποι.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, έναν 35χρονο και μία 42χρονη. Επιπλέον, συνελήφθη σήμερα Δευτέρα στη Λάρισα ένας 45χρονος, δυνάμει εντάλματος σύλληψης της ανακρίτριας Λάρισας.

Το πρωί της Πέμπτης, ο 50χρονος με τον 35χρονο σύμφωνα με την αστυνομία, πήγαν με αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα με σκοπό την ληστεία. Ο 35χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, ψεύτικα γένια και γάντια, μπήκε στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού πήρε 9.934 ευρώ από ταμείο.

Στη συνέχεια, μπήκε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή του Συκουρίου και κατασχέθηκε, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είναι ιδιοκτησίας του συζύγου της 42χρονης δράστιδας, για το οποίο είχε δηλωθεί ψευδώς κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.
Παράλληλα, έγιναν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών καθώς και του δεύτερου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε.


Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε σε περιοχή της Πιερίας και επίσης κατασχέθηκε το δεύτερο επιβατικό αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 45χρονου συνεργού τους.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και σε οικόπεδο του 50χρονου, στο σπίτι του 35χρονου, αλλά και σε έρευνες που έγιναν στα αυτοκίνητά τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, διάφορα είδη που χρησιμοποιήθηκαν από τον 35χρονο για κάλυψη των χαρακτηριστικών του (περούκα, ψεύτικα γένια, γυαλιά ηλίου και γάντια), ένα πιστόλι, τύπου replica, μία σπάθα, ένα μαχαίρι, δύο κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.380 ευρώ.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, ο 35χρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε μια ακόμη ληστεία που έγινε τον Νοέμβριο σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.

Τότε, ο 35χρονος είχε πάει με φορτηγό, μαζί με άγνωστο συνεργό του σε τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιού πήρε από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 17.380 ευρώ. Σημειώνεται ότι το προαναφερόμενο αυτοκίνητο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου και είχε κλαπεί την ίδια ημέρα από την περιοχή του Τυρνάβου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου