Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Ακαδημία: Έλα μαζί μας! Ζήσε το ταξίδι σου!

Στα πλαίσια της έναρξης της φετινής αγωνιστικής περιόδου  των τμημάτων υποδομής και της δημιουργίας των ιδανικότερων και καλύτερων συνθηκών λειτουργίας της ακαδημίας του, η αρμόδια επιτροπή του διοικητικού σχήματος του ΣΦΚ Πιερικός, ήρθε σε επαφή με ικανούς  ανθρώπους,
αναγνωρισμένους στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας και εξειδικευμένους  στο αντικείμενο τους.
Στόχος του Πιερικού είναι η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών του σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στις 2-3 ώρες προπονήσεων της εβδομάδας και το εκάστοτε παιχνίδι το Σαββατοκύριακο.
Επίσης μακροπρόσθεσμος στόχος 3-5 ετών, είναι τα τμήματα υποδομής του Πιερικού να λειτουργούν αποκλειστικά για την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών που θα πλαισιώσουν αρχικά την Κ19 και μεταγενέστερα την ανδρική ομάδα του συλλόγου. Στόχος αποτελεί την δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε ο Πιερικός μελλοντικά να έχει την δύναμη να ρίξει όλο το βάρος στην συγκέντρωση των καλύτερων νεαρών ποδοσφαιριστών της Πιερίας, με την Κ17 και την Κ19 του, να αποτελούν τα elit τμήματα της ακαδημίας του.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω και με ένα πλάνο που θα τηρηθεί με ευλάβεια ώστε να αποφέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Πιερικού, αρμόδια για τα τμήματα υποδομής, ήρθε σε συμφωνία με τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ», και το “ELITE” Football club.
Το πρώτο εκτός του χορηγικού του προγράμματος προς την ακαδημία του ΣΦΚ Πιερικός,  θα προσφέρει και την εξειδίκευση του σε θέματα που αφορούν την συμπεριφορά μικρών και μεγάλων, προπονητών, γονέων και παραγόντων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, σε θέματα διατροφής των μικρών μας αθλητών και σε πολλές περιπτώσεις θα χαράζει κατευθύνσεις που θα φανούν χρήσιμες στα παιδιά του ιστορικότερου συλλόγου της Πιερίας.
Το δεύτερο θα δώσει στους μικρούς ποδοσφαιριστές αυτό που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν. Πέρα από το πρόγραμμα προπονήσεων της ακαδημίας, θα υπάρχει η δυνατότητα (εφ όσων το επιθυμούν γονείς και παιδί), να γίνουν extra προγράμματα προπονήσεων τα οποία θα βελτιώσουν τις αδυναμίες του κάθε ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τα εργομετρικά του και την αγωνιστική του συμπεριφορά στο γήπεδο. Εννοείται ότι αυτό θα γίνεται αφού το παιδί συμπληρώσει ηλικιακά τα χρόνια που απαιτούνται ώστε να μπορεί να δουλέψει και να αντιληφθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Καινοτόμες αλλαγές, οι οποίες δείχνουν πως ο Πιερικός πλέον λειτουργεί διαφορετικά, στοχεύσει ψηλά και με υπομονή, επιμονή στο πρόγραμμα του, εμπιστοσύνη στους προπονητές και τους συνεργάτες του, σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στα νέα παιδιά της περιοχής μας  που θέλουν, έχουν το ταλέντο και τη διάθεση, και πρέπει να βοηθηθούν ώστε  να φτάσουν ψηλά…

Και το δικαίωμα αυτό δε θα το έχουν μόνο αυτά, αλλά όλα τα παιδιά που το επιθυμούν!
Γιατί αξία δεν έχει μόνο ο προορισμός αλλά και το ταξίδι!

Για τον ΣΦΚ Πιερικό
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου