Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Στα ‘’ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2019 ‘’ ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Πιερίας ‘’ Ο Κατσαντώνης ‘’ (φωτο)

Στις εκδηλώσεις ‘’ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2019 ‘’στο Μοναστηράκι Αγράφων στην  σπηλιά του Κατσαντώνη συμμετείχε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Πιερίας ‘’ Ο Κατσαντώνης ‘’ .στις 3- 4 Αυγούστου 2019.

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Δήμου Αγράφων κ. Μπαμπαλή Θεόδωρου και του Συλλόγου απανταχού Μοναστηρακιωτών  ‘’ Η σπηλιά του Κατσαντώνη ‘’ , ο Σύλλογος πραγματοποίησε 2ημερη εκδρομή στην περιοχή της Ευρυτανίας με το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων.

Ο Σύλλογος μας μαζί με τον αδελφό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας ‘’ Οι σταυραετοί των Αγράφων ‘’ εκπροσώπησαν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ενώ από το Δ.Σ. της ΠΟΣΣ παρευρέθηκε ο υπεύθυνος τύπου κ. Τσακνάκης Βασίλειος.


  Το πρόγραμμα περιλάμβανε  την πρώτη ημέρα προσκύνηση στην ιερά μονή Παναγίας Προυσιώτισσας , επίσκεψη στο Καρπενήσι  και διανυκτέρευση – φιλοξενία με γλέντι , στο χωριό Κρέντη Αγράφων από τον Σύλλογο Απανταχού Μοναστηρακιωτών.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου και στον  χώρο της εκδήλωσης κοντά στην σπηλιά του Κατσαντώνη  , ο Σύλλογος συμμετείχε με κατάθεση στεφάνου, απαγγελία του Εθνικού ύμνου ,   παρουσίαση θεατρικού δρώμενου   για την Σύνοδο της  Αγίας Μαύρας στην Λευκάδα του 1807  ( κατά την οποία ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι υπόλοιποι οπλαρχηγοί της Ελλάδος όπως  Θ. Κολοκοτρώνης , Νικηταράς κ.α.  όρισαν τον Οπλαρχηγό Κατσαντώνη γενικό αρχηγό της επανάστασης που προετοίμαζαν.)  Στην συνέχεια ο σύλλογος συμμετείχε  στο  δρώμενο της αναπαράστασης της σύλληψης του Κατσαντώνη  το οποίο παρουσίασε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας και στο τέλος παρουσίασε πρόγραμμα με Σαρακατσάνικους χορούς.




Μετά το πέρας του προγράμματος ακολούθησε γλέντι.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Μπαμπαλή Θεόδωρο τον πρόεδρο κ. Χρυσικό Νικόλαο και το Δ.Σ του συλλόγου των  Απανταχού Μοναστηρακιωτών για την άψογη και ζεστή φιλοξενία κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής του συλλόγου στην περιοχή των Αγράφων.



Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πέγκα Δημήτριο για ο αμέριστο ενδιαφέρον προς τον σύλλογο τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά την παραμονή μας εκεί,  καθώς και τον αδελφό σύλλογο Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας ‘’ Οι σταυραετοί των Αγράφων ‘’  τον χοροδιδάσκαλό τους κ. Φλώτσιο Κων/νο για την αγάπη και το ενδιαφέρον.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά το χοροδιδάσκαλο του συλλόγου μας κ. Τσακνάκη Γεώργιο καθώς και όλα τα παιδιά τόσο του χορευτικού όσο και του θεατρικού δρώμενου που συμμετείχαν στην εκδήλωση και απέσπασαν τις εντυπώσεις και το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
                                                                                                                                   
 Εκ του Δ.Σ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου