Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τα έσοδα αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU διατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό Σωματείο << Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης»

Μετά τον οικονομικό απολογισμό που πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου με αφορμή τους αγώνες βουνού με την επωνυμία 5ο NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU, αποφάσισε τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν στην Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.
Φέτος για πρώτη φόρα ο αγώνας έκλεισε θετικά- σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που τα έξοδα ήταν οριακά περισσότερα από τα έσοδα- έτσι αποφασίστηκε τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης. Αφού ο σκοπός του αγώνα, είναι η ανάδειξη και προβολή της άλλης πλευράς του Ολύμπου , αυτής της βορειοανατολικής, που βρίσκεται στα όρια της Βροντούς και των χωριών του πρώην Δήμου Δίου.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο » Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. ο οποίος συστάθηκε το 1979 ΠΔ Α’ 08/09/1954) ,αναγνωρίστηκε ως Ειδικώς Φιλανθρωπικός και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας Ο «Σύλλογος Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της φιλανθρωπικής διάθεσης μια ομάδας ατόμων που δεν φοβήθηκαν τη διαφορετικότητα. Στο πέρασμα του χρόνου η ομάδα αυτή γιγαντώθηκε και ανάπτυξε πολλές δραστηριότητες στον προνοιακό χώρο των ΑμεΑ με Νοητική Υστέρηση.

Ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα των καιρών κατάφερε να καλύπτει κάθε φορά το κενό του Κράτους Πρόνοιας στην Πιερία. Δημιούργησε Ειδικό παιδικό σταθμό, δομές δημιουργικής απασχόλησης και αποκατάστασης των ΑμεΑ, ανέπτυξε προγράμματα κατάρτισης για ΑμεΑ και οργάνωσε τη λειτουργία Προστατευμένων Παραγωγικών Εργαστηρίων. Ανάπτυξε δραστηριότητες αφύπνισης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου