Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Συνάντηση της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα με τον Πρόεδρο των Ρομά Κατερίνης

Συζήτηση για τη μεταστέγαση, τις διαδικασίες, το χρονοδιάγραμμα
Με τον πρόεδρο των Ρομά στην Κατερίνη Παρασκευά Καραγκούνη συναντήθηκε η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τη διαδικασία που προβλέπεται για τη δημιουργία ολοκληρωμένου χώρου προσωρινής μετεγκατάστασης των 180 περίπου Ρομά, που είναι δημότες Κατερίνης. Κονδύλι ύψους 2εκ 200 χιλιάδων ευρώ έχει ήδη εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κατασκευαστεί η σχετική υποδομή.

Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης

Όπως εξήγησε η κα Σκούφα με το ΦΕΚ υπ αρ. 2887 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 5 Ιουλίου 2019 εγκρίθηκε  η δημιουργία Οργανωμένου Χώρου Προσωρινής Μετεγκατάστασης για ειδικές κοινωνικές ομάδες, με στόχο την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης και διαβίωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ρομά Κατερίνης, ζήτησε την βοήθεια της κα Σκούφα προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να μεταφερθούν σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Φορέας Υλοποίησης ο Δήμος Κατερίνης

Φορέας υλοποίησης, διαχείρισης και λειτουργίας του οργανωμένου χώρου προσωρινής μετεγκατάστασης είναι ο Δήμος Κατερίνης, ο οποίος έχει την ευθύνη της υλοποίησης του έργου, της οργάνωσης και εποπτείας του χώρου. Σε πρώτη φάση όπως είπε η βουλεύτρια, ο Δήμος πρέπει να προβεί στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες.

Συνεχή επαφή με φορείς, συλλόγους, πολίτες

Η επίσκεψη της κα Σκούφα έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιούνται με φορείς, συλλόγους, συνεταιρισμούς και πολίτες της Πιερίας, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Η επαφή με τον κόσμο, είναι, άλλωστε, όπως επεσήμανε και η ίδια,  η βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και η φιλοσοφία που διέπει  το κόμμα και τους ανθρώπους του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου