Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ποδηλατοβόλτα Κατερίνη - Καταφύγιο Κρεβάτια (φωτο)

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΡΕΒΑΤΙΑ 70χλμ με επιστροφή
Με νωπή ακόμα χαραγμένη στην μνήμη μας ,την είδηση των αδικοχαμένων  ποδηλατών στην Πτολεμαΐδα και με βαριά καρδιά ανεβήκαμε για πολλοστή φορά στο καταφύγιο «ΚΡΕΒΑΤΙΑ»  υψ.1000μ  στον Όλυμπο.
Καθώς περιφερόμαστε μέσα στην αφιλόξενη για ποδηλάτες  πόλη της Κατερίνης , το πρωί της Κυριακής 21/7 βιαζόμαστε να αφήσουμε την πόλη που αρχίζει να σιγοβράζει . Κάνοντας πετάλι όσο γρηγορότερα γίνεται κατευθυνόμαστε προς την Βροντού (16χλμ από Κατερίνη). 


Πραγματικά «ένα τσιγάρο δρόμος» εάν καπνίζαμε .Δεν καταλάβαμε πως φτάσαμε σε λιγότερο από 45 λεπτά με ευνοϊκό αέρα λίγη κίνηση και ξεκινάμε την ανηφόρα προς Αγια Κόρη, αναψυκτήριο Ε.Ο.Σ , Βροντούς με τελικό προορισμό το καταφύγιο στα  Κρεβάτια  14χλμ( από Βροντού). Καθώς αρχίζει να μεγαλώνει η κλίση της παρατεταμένης συνεχόμενης ανηφόρας και όσο ο ήλιος ανεβαίνει μεσουρανώντας αλλό τόσο αρχίζει να βαραίνει και ή ανάσα μας Συχνές στάσεις για ένα γρήγορο δρόσισμα και συνεχίζουμε.


Φτάνουμε στο φιλόξενο αναψυκτήριο του Ε.Ο.Σ. ένα παγωμένο φραπεδάκι αναζωογονεί και δροσίζει. Δεν είναι δέκα η ώρα ακόμα αλλά η ζέστα καλά κρατάει. Ξεκινάμε και σε λίγο ποδηλατούμε  μόνο σε χαλικόδρομο για 9 χλμ περίπου .  Το μυαλό δεν σκέφτεται πια τίποτα περισσότερο από τον δρόμο αλλά τα μάτια δεν ξέρουν που να πρωτοκοιτάξουν :  Την πόλη και τα δεκάδες χωριά του Πιερικού κάμπου ή τις κορφές του αθάνατου μυθικού Ολύμπου! Με κάθε ευκαιρία για στάση ενυδάτωσης και μια  «ποδηλατική απόλαυση» σε κάθε ξέφωτο. Σε λίγο φτάνουμε, ισώνει ο δρόμος και  μετά από  μια μικρή αλλά απότομη ανηφόρα ξεπροβάλει το μικρό αλλά καινούριο και συμπαθητικό κτήριο του καταφυγίου.


Πολύ ησυχία αλλά δεν προλαβαίνουμε να αναρωτηθούμε και σε λίγη ώρα κατακλύζεται κυριολεκτικά από: ορειβάτες του Ε.Ο.Σ. που επιστρέφουν από την Κυριακάτικη εξόρμηση τους , παιδιά που ανεβήκαν με τα μηχανάκια για μια βόλτα, τουρίστες  που σαν να τηλεμεταφερθήκαν από κάποια παραλία με μαγιό και baggy  …Το καταφύγιο έχει εξαιρετική θέα προς τις απότομες ορθοπλαγιές του Όλυμπου μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα και είναι ιδανικό όχι μόνο για ποδηλατικές αλλά και για πεζοπορικές , αναρριχητικές , enduro …διαδρομές.


EXTREMETEAM1/ΕΛ.Π.ΠΙ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ    MIAS MBL2-MTB LEADER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου