Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΚΑΒΗ - Τρείς προσαγωγές και με ισχυρή αστυνομική παρουσία (φωτο)

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τρεις προσαγωγές ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας που πραγματοποιήθηκε στην Εκάβη.
Η παρουσία των αστυνομικών και η ετοιμότητα τους απέτρεψε τυχόν επεισόδια και «θερμή» υποδοχή την οποία μάλιστα είχαν προαναγγείλει μέσω του διαδικτύου πολίτες για την συμφωνία των Πρεσπών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές ενηλίκων οι οποίοι μπροστά στην Εκάβη πέταξαν χαρτιά που έγραφαν «Προδότες είσαστε ανεπιθύμητοι στην Κατερίνη» χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Αλλάζουμε, Δυναμώνουμε, Προχωράμε» με ομιλητές τους Νίκο Παππά, Τομεάρχη Οικονομίας ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Νότιου Τομέα Β΄Αθήνας και Χάρη Τσιόκα, μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας, πρώην Βουλευτή. Την ώρα που έφτανε ο κ. Παππάς περίπου 20 άτομα στην πλειοψηφία τους νεαροί φώναξαν συνθήματα για την Μακεδονία και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.


Για την συμφωνία των Πρεσπών

Σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι καμία από τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις δεν αμφισβητεί αυτή τη συμφωνία. Έχουμε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία την εκθειάζουν και ενώπιον του Αμερικανού πρέσβη και λένε ότι η εφαρμογή της θα έχει θετικά αποτελέσματα για την χώρα. Θέλω να απευθυνθώ στους ανθρώπους που διαφώνησαν μαζί μας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της συμφωνίας των Πρεσπών και να τους πω ότι εμείς δεν τους είπαμε ψέματα.

Τους είπε ψέματα ένα πολιτικό σύστημα το οποίο διαχειρίστηκε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα με οδυνηρό για τα συμφέροντα της χώρας τρόπο. Η χώρα έχει αυξήσει το εκτόπισμα της, έχει στα βόρεια σύνορα της μια φίλη χώρα, μια χώρα η οποία αλλάζει τα σύμβολα της, ακριβώς για να είναι συμβατή με αυτά που η χώρα μας ζήτησε. Ο χρόνος κυλάει και διεκδικούμε να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη ότι αυτή η συμφωνία είναι προς όφελος των συμφερόντων της χώρας.



Για την κυβέρνηση

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «ανησυχητικά» τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για παράκαμψη θεσμοθετημένων διαδικασιών. «Σήμερα συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το οποίο δεν έγινε ούτε η προβλεπόμενη καν διαβούλευση. Έχουμε μια υπερσυγκέντρωση εξουσιών άρα και ευθυνών στο πρωθυπουργικό γραφείο, μια διόγκωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων πάρα τα όσα λένε περί αντιθέτου και έχουμε και νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες συνιστούν σκανδαλώδης χάρες σε επιχειρηματίες.


Τα πρώτα δείγματα είναι αρνητικά. Στον τομέα ευθύνης μας, της οικονομίας και της ανάπτυξης, βλέπουμε να απουσιάζει παντελώς μια ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική, να εγκαταλείπεται η αναπτυξιακή στρατηγική την οποία εμείς ως κυβέρνηση είχαμε συγκροτήσει και συμφωνήσει με τους εταίρους και τη θέση της να παίρνουν μερικού τύπου εξυπηρετήσεις ειδικών συμφερόντων. Είναι δέσμια προφανώς η Ν.Δ της ιδέας ότι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων κάποια στιγμή θα φέρει και την εξυπηρέτηση και του κοινωνικού συνόλου», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και 60 νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η αίθουσα γέμισε από κόσμο.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου