Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ομόφωνα αθώοι οι φερόμενοι ώς βιαστές της 6χρονης στη Λεπτοκαρυά! Στημένη σκευωρία εις βάρος τους

Την ομόφωνη αθώωση και των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση του βιασμού ανήλικης από τη Λεπτοκαρυά αποφάσισε σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, σε μια πλήρη ανατροπή της υπόθεσης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με το δικαστήριο να αποφασίζει ομόφωνα να αθωώσει τόσο τον πατέρα της ανήλικης όσο και τους τρεις φίλους του από όλες τις κατηγορίες.

Όπως ανέφερε στον «Ντελάλη» ο δικηγόρος Δημήτρης Μυλωνέρος, ο οποίος ήταν ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, η αθώωση ήταν πανηγυρική με ψήφους 7-0, ενώ απαλλακτική ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα. Μάλιστα ο κ. Μυλωνέρος έκανε λόγο για μια ολόκληρη σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος των κατηγορουμένων.

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2018, όταν η 16χρονη τότε κοπέλα από τη Λεπτοκαρυά υποστήριξε ότι από την ηλικία των 6 ετών και για μια εξαετία (2008-2014) είχε πέσει θύμα βιασμού τόσο από τον ίδιο της τον πατέρα όσο και από άλλους τρεις φίλους του.

Τον Ιανουάριο του 2018 υπήρξε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και ακολούθησε έρευνα, που οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου πατέρα και τριών ακόμη ανδρών, ηλικίας από 52 έως 60 ετών. Η δικογραφία περιλάμβανε τα αδικήματα του βιασμού, της ασέλγειας και της αποπλάνησης εις βάρος ανηλίκου, όπως επίσης της σωματεμπορίας.

Μάλιστα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων είχαν δοθεί τότε στη δημοσιότητα, καθώς η ανήλικη είχε καταθέσει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως κι άλλα κορίτσια από τη Λεπτοκαρυά είχαν πέσει θύματα βιασμού από τους κατηγορουμένους. Η υπόθεση είχε γνωρίσει πανελλαδική προβολή, με τους μέχρι σήμερα κατηγορούμενους ουσιαστικά να διαπομπεύονται.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη και ως εκ τούτου οι τέσσερις άνδρες, οι οποίοι είχαν κριθεί και προσωρινά κρατούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι απαλλαγμένοι πλέον από τις κατηγορίες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι Νικόλαος Μιστράς, Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, Νικόλαος Κυριακού, Κική Πακιρτζίδου και Δημήτρης Μυλωνέρος.

Μαρία Τσιώνη
Πηγή: odelalis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου