Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

"ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ": στις 13 Οκτωβρίου η μεγάλη αθλητική - πολιτιστική γιορτή (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»
O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης  και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας«ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 8ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. Η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της Ελευθερίας).

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

Η διαδρομή είναι επίπεδη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της και διαμορφώνεται ως εξής: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας - Σβορώνος - 7ης Μεραρχίας - Πεζόδρομος -Μ.Αλεξάνδρου - Κεντρική Πλατεία (άγαλμα της Ελευθερίας).

Tην ευθύνη της ροής ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα έχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, τον ΜΑΟ Κατερίνης, τον Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Μακεδονίας – Θράκης. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πιερίας-Ημαθίας, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, του Περιφερειακού Τμήματος Πιερίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας, του Λαογραφικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ο Πόντος», του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» και του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ».

Καθοριστική όπως κάθε χρόνο θα είναι η συμβολή της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας & της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου αντίστοιχα.

Τη διαδρομή θα «επενδύσουν μουσικά», σχήμα Κρουστών (Πλατεία Ελευθερίας), η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (Αφετηρία Πεζόδρομου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» & ο πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές), Μουσικό Σχήμα των Πάρη Χαλκίδη, Γιώργου Μιχαηλίδη, Βασίλη Μαυρομουστακίδη (Α’ ΔΑΚ), ενώ προωθώντας το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ» τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Την αυλαία του αγώνα θα ανοίξουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 09:00 έως τις 10:15 π.μ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι, γεννημένες το 2007 και μεγαλύτεροι).

ΙΑΤΡΙΚΑ

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.
Οι ανήλικοι λαμβάνουν μέρος με ευθύνη των γονέων τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών.
Την εξέλιξη του αγώνα θα παρακολουθεί ιατρός, που θα ορίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας.


ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ

Στο μέσο της διαδρομής και στον τερματισμό.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και πρώτες στην κατηγορία Ανδρών & Γυναικών στη γενική κατάταξη. Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν στις τρεις πολυπληθέστερες ομαδικές συμμετοχές, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες θα κρίνουν οι διοργανωτές.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό μετάλλιο. Δίπλωμα θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων από την ιστοσελίδα του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr, σε ηλεκτρονική μορφή, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και τα αποτελέσματα του αγώνα θα εκδοθούν για όλους τους συμμετέχοντες αυθημερόν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού, με φόντο το άγαλμα της Ελευθερίας, αμέσως μετά τους τερματισμούς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Τη φωτογραφική κάλυψη αναλαμβάνει το τμήμα φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ενώ προγραμματίζονται από τη διοργάνωση και εναέριες λήψεις (drone).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2351047445 (Γραφείο Τύπου - Νικηφόρος Γκόλτσιος), (Ο.Π.Π.Α.Π.: Γιώργος Μίχος), ενώ στον πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», Αλέξανδρο Πούλιο, τηλ. Επικοινωνίας: 6976692445 και στον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Γερομιχαλό, τηλ. Επικοινωνίας 6977 753739 μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες που αφορούν τις ομαδικές συμμετοχές. Επίσης, για διευκρινίσεις, πληροφορίες στο email: oppapkaterinis@gmail.com .

Πληροφορίες μπορείτε να αντλείτε και από τις ιστοσελίδες α) του Δήμου Κατερίνης: www.katerini.gr  & β) του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»: www.zeusrunnersclub.gr.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές με σειρά προτεραιότητας έως και την Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019. Σε περίπτωση που οι 2000 συνολικά αριθμοί συμμετοχής διατεθούν νωρίτερα, για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν άμεσα και πριν από την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Με βάση την αυξημένη ζήτηση σε αριθμούς συμμετοχής, που παρατηρείται κάθε χρόνο παρακαλείστε να δηλώνετε συμμετοχή στον αγώνα μόνο εφόσον είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε μέρος, προκειμένου να μη στερήσετε την συμμετοχή από άλλον συναθλητή σας, που δεν προμηθεύτηκε έγκαιρα αριθμό. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) θα γίνονται μέσω των επίσημων ιστοσελίδων της διοργάνωσης www.katerini.gr, www.zeusrunnersclub.gr.

Ειδικότερα, φέτος η φόρμα δηλώσεων συμμετοχής θα είναι διαθέσιμη σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί σύντομα.

Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από τo ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» στην πλατεία Ελευθερίας, κατά τις ημέρες  Παρασκευή 11  Οκτωβρίου, ώρες 10:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 17:30 έως τις 20:30. Επίσης, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τον ίδιο χώρο, κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00.

Όλοι οι συμμετέχοντες, που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης (Πλατεία Ελευθερίας).

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες που προαναφέρθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας δηλώσεων και πριν την απόδοση των αριθμών.

Οι σύλλογοι δρομέων, οι αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία κ.α. φορείς ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο Σταύρος Ζουγγουρίδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, στον οποίο θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, κατά την ημέρα του αγώνα, για κάθε τεχνικό θέμα.

Τον συντονισμό των εθελοντών αναλαμβάνει ο Γραμματέας του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Γιώργος Μίχος.

Την επιμέλεια παρουσίασης θα έχει ο  Δημήτριος Γρηγοριάδης, μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Την παρουσίαση στον Σβορώνο αναλαμβάνουν το μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Καλλιόπη Καρτσαμπά και o D.J. Gregory.

Τις υποδομές και τον εξοπλισμό στο χώρο της αφετηρίας και του τερματισμού διαθέτει ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 και όπως κάθε χρόνο, όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας.

Προσοχή: στο σημείο της αφετηρίας (Πλατανόδασος) δεν θα διανέμονται αριθμοί συμμετοχής.
Καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.

 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου