Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Η "ΕΚΚΙΝΗΣΗ" πρέπει να βάλει πλάτη και να ...εκκινήσει ξανά τον ΠΙΕΡΙΚΟ!

Κατερίνη και Πιερικός βαδίζουν μαζί εδώ και 60 περίπου χρόνια, με μια σχέση που έκανε την πρώτη γνωστή σε όλη την Ελλάδα, λόγω του δευτέρου. Ο Πιερικός το καμάρι της Κατερίνης και ο κορυφαίος ιστορικά σύλλογος της Πιερίας, είναι ζήτημα όλων των φιλάθλων της περιοχής μας. Ένα πανπιερικό ζήτημα το οποίο μόνο θλίψη δημιουργεί τα τελευταία χρόνια στους παλαιότερους και μόνο αρνητικά συναισθήματα προκαλεί στους νεώτερους που δεν γνώρισαν την δόξα και το μεγαλείο αυτού του συλλόγου.

Θα πρέπει η νέα διοίκηση του δήμου Κατερίνης να σταθεί στο πλευρό του ιστορικού συλλόγου που δοκιμάζεται. Σαν δήμος ίσως να μην έχεις την υποχρέωση να σκορπάς τα χρήματα των δημοτών σε ποδοσφαιρικές ομάδες και συλλόγους, μπορείς όμως με την δύναμη και την επιρροή σου να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις ώστε να προστατευθεί διοικητικά και να ασχοληθούν με τον χιλιοταλαιπωρημένο αυτόν κοιμώμενο γίγαντα οι άνθρωποι που αξίζει και πρέπει να ασχοληθούν.

Τα τελευταία χρόνια ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής μας πληγώθηκε και απογοητεύτηκε με όλα όσα συνέβησαν. Η μεγάλη μάζα των ανθρώπων που αγάπησαν την ομάδα αποτραβήχτηκε απο τις κερκίδες του Α΄ΔΑΚ και έμειναν λίγοι-ελάχιστοι. Ανάμεσα τους αγνοί φίλοι του ιστορικού συλλόγου, που περιμένουν να ξαναδούν την ομάδα που σε προδιαθέτει να δείς όταν ακούς το όνομα του Πιερικού στο γήπεδο.
Αυτό πρέπει να αλλάξει και να δοθεί μια λύση η οποία θα είναι αξιόπιστη, αξιοπρεπής και βιώσιμη.
Με σωστούς ανθρώπους που θα μπούν μπροστά, θα βάλουν αρχικά τα χρήματα τους για να λειτουργήσει ο σύλλογος σαν Πιερικός και με το πέρασμα του χρόνου θα τα ξαναπάρουν πίσω κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την στήριξη των φιλάθλων.  Ένας σωστός προγραμματισμός και οι κατάλληλοι άνθρωποι χρειάζονται. Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους. Τα έχουμε ξαναζήσει και τα έχουμε ξαναδεί αυτά στο παρελθόν να συμβαίνουν στην όμορφη περιοχή μας.


Είναι επιτακτική ανάγκη να ξε-φύγει ο Πιερικός απο τον δρόμο της απαξίωσης. Να μείνουν με κάθε τρόπο μακριά αυτοί που τον πλήγωσαν και τον έφεραν στην δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα και να αναλάβουν άνθρωποι που θα έχουν την δύναμη, την διάθεση και το όραμα να ξαναφτιάξουν τον Πιερικό ομάδα των φιλάθλων της Πιερίας.
Με τον δήμο της Κατερίνης να βρίσκεται δίπλα του και να βάζει πλάτη, προσφέροντας στήριξη σε αυτούς που θα αναλάβουν να συντηρήσουν και να κρατήσουν ζωντανό, το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικά ισχυρό "κτίσμα" και μνημείο της περιοχής μας!

Μπάμπης Πεΐδης

2 σχόλια:

  1. «...πολιτιστικά ισχυρό "κτίσμα" και μνημείο της περιοχής μας!»
    Υπερβολικό αυτό που γράφετε, όταν μιλάμε για την περιοχή του Ολύμπου, του Δίον και τόσων άλλων ιστορικών και ανά την υφήλιο γνωστών σημείων του νομού Πιερίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι που το αναφέρετε έχετε δίκιο.
    Όπως έχω κι εγώ αναφέροντας "το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικά ισχυρό "κτίσμα" και μνημείο της περιοχής μας!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή