Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Άρθρο Φ.Μπαραλιάκου - Η συντριβή

Λίγες μέρες μετά από την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών και την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας μπορούμε να παραθέσουμε διαπιστώσεις και συμπεράσματα καθώς και να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει στις Εθνικές εκλογές του Ιουλίου.

Καταρχήν να επισημάνουμε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι ιστορική. Είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί ποτέ σε Ευρωεκλογές από 1981 ως σήμερα και υπερδιπλάσια όλων των ευρωεκλογών που δεν συνέπεσαν με εθνικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις τελευταίες ευρωεκλογές που οι εθνικές ακολούθησαν, η διαφορά που καταγράφηκε στις δευτέρες κάλπες η διαφορά διευρύνθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Το 4,4% που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009 έγινε 10,4% στις εθνικές εκλογές τέσσερις μήνες αργότερα, ενώ το 3,8% του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 έξι μήνες μετέπειτα στις εθνικές εκλογές μετατράπηκε σε 8,5% .
Το 33% της ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές  καταδεικνύει την επιβράβευση των ελλήνων πολιτών στην στρατηγική που ακολούθησε. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όλο το προηγούμενο διάστημα μετέφερε το πρόγραμμα του σε όλους του Έλληνες με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μετριοπάθεια και ευπρέπεια.

Ανέπτυξε το σχέδιο του για την Ελλάδα που αξίζουμε, διεκδικώντας την θετική ψήφο των πολιτών και την κέρδισε. Χωρίς παραχολογία, χωρίς πλειοδοσία, χωρίς λαϊκισμό. Ο κόσμος εμπιστεύθηκε την ΝΔ και επιβράβευσε το άλλο ήθος και ύφος που εκφράζει. Επέλεξε την αλήθεια από το ψέμα, την πρόοδο από την καθήλωση, την ελπίδα από την απογοήτευση. 

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα περιχαρακωθεί στο 33% που έλαβε στις ευρωεκλογές αλλά θα προσπαθήσει να πείσει και ακόμη περισσότερους Έλληνες, με ευθύνη, αλήθεια και ειλικρίνεια ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί με σχέδιο και πρόγραμμα να βγάλει την χώρα από την κρίση.
Και αυτή της η προσπάθεια καθημερινά βρίσκει και νέους υποστηρικτές. Και για αυτό, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα είναι συντριπτικό, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Η Πατρίδα έχει ανάγκη τούτη τη στιγμή από πολιτική αλλαγή, δίνοντας καθαρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία και το πρόγραμμα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου