Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Δε θα σταματάει στην Κατερίνη το νέο υπερσύγχρονο ηλεκτροδοτούμενο τρένο Express???

Έντονη διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για τον αποκλεισμό της περιοχής μας από το δρομολόγιο του νέου υπερσύγχρονου ηλεκτροδοτούμενου τρένου Express. Με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, κοινοποιούμενη στις τοπικές αρχές, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ζητά τη στάση του τρένου στο σταθμό της Κατερίνης και αναλυτικά αναφέρει :

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό του Νομού μας από τις στάσεις του νέου ηλεκτροδοτούμενου τρένου Express, το οποίο θα υλοποιεί από σήμερα το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με μοναδικές στάσεις το Λιανοκλάδι και τη Λάρισα.

Για το λόγο όμως ότι η περιοχή μας είναι τουριστική και ενώ αναμένουμε και ευελπιστούμε στην αύξηση των επισκεπτών (εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού), θεωρούμε ότι η αποκοπή μας από τη σύνδεση του ηλεκτροκίνητου συρμού θα μας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα καθώς εκτός των άλλων, αποκλειόμαστε και από τα 2 μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδος, του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Ας μη ξεχνάμε βεβαίως και τους συμπολίτες μας που καθημερινά μετακινούνται για την εργασία τους ή σπουδάζουν στις γειτονικές πόλεις της Θεσσαλονίκης και τη Λάρισας.

Θεωρούμε ότι η στάση στην Κατερίνη του νέου υπερσύγχρονου τρένου είναι επιτακτική και υψίστης σημασίας για την περιοχή μας ενώ τα 2 λεπτά που θα απαιτηθούν δεν αποτελούν σοβαρή αιτία αποκλεισμού μας από το κάδρο των γρήγορων συγκοινωνιών και πρόσβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.

Ευελπιστούμε στην έγκριση του παρόντος αιτήματος.
Στη διάθεσή σας για επιπλέον διευκρινήσεις ή πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου