Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Βραβείο καλύτερης ηλεκτρονικής εφημερίδας στο Γυμνάσιο Κορινού!

Γίνεται γνωστό ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα του Γυμνασίου Κορινού ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB κέρδισε το βραβείο της καλύτερης σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας γυμνασίου που συνοδεύονταν και από χρηματικό έπαθλο 500 €, στα πλαίσια του 5ου διαγωνισμού μαθητικής εφημερίδας για τα Γυμνάσια και Λύκεια Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης.

Στο σχετικό διαγωνισμό συμμετείχαν 31 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας με έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες των μαθητών τους. Κριτήρια αξιολόγησης των εφημερίδων ήταν η δομή του περιεχομένου τους, η πληρότητα και η ταξινόμηση της ύλης, η πρωτοτυπία, η πληρότητα των κειμένων και η εμφάνιση των εντύπων. Η επιλογή των σχολείων που βραβεύτηκαν προέκυψε από την εισήγηση της κριτικής επιτροπής που συστάθηκε από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητικών εφημερίδων πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο PORTO PALACE της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρώην ταξίαρχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης με ομιλία για τον κίνδυνο εθισμού στις οθόνες και το διαδίκτυο, η κ. Ιωάννα Κωσταρέλλα, (επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ) και ο κ. Κωνσταντίνος Τριγκώνης (παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας). Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης από την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Την συντακτική ομάδα συνεχάρη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB (https://schoolpress.sch.gr/korinosontheweb/) δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2016 στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος "Δημοσιογράφοι... από τα θρανία" το οποίο υλοποιείται στο σχολείο για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά. Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί τέσσερα τεύχη της εφημερίδας με σημαντικό αριθμό άρθρων (194), που αφορούν τόσο δραστηριότητες και εκδηλώσεις του σχολείου όσο και θέματα τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος. Για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής εφημερίδας αξιοποιήθηκαν πλήρως τα εργαλεία που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ειδικότερα η υπηρεσία Schoolpress. Η δημοσιογραφική ομάδα της ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB αποτελείται από 34 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κορινού και συντονίζεται από τους φιλολόγους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Πούτη Ιωάννη, κ. Αλμπανίδου Ελένη και κ. Ξηρού Κυριακή. Η ηλεκτρονική εφημερίδα συμμετείχε και στον 4ο διαγωνισμό μαθητικής εφημερίδας το 2017 αποσπώντας τότε το βραβείο καλύτερου άρθρου για τον εθελοντισμό το οποίο συνέγραψε η μαθήτρια του σχολείου Φρόσω Δουρουκλάκη.


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού συγχαίρει δημόσια τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας για τη σημαντική διάκριση που απέσπασαν και η οποία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Γυμνάσιο Κορινού, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας γενικότερα.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το έργο που γίνεται στα μικρά περιφερειακά σχολεία και συμβάλλουν στο άνοιγμα του σχολείου στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Πηγή: korinosnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου