Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ελευθεριάδου Ροδή - Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Είμαι η Ροδή Ελευθεριάδου του Χρήστου και της Κωνσταντίας. Γεννήθηκα το 1984 στην Κατερίνη όπου ζω και εργάζομαι, με καταγωγή από τον Τρίλοφο Πιερίας. Αποφοίτησα το 2002 από το 3ο Γ.Ε.Λ. Κατερίνης και έπειτα σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Από το 2006 είμαι διορισμένη δασκάλα έχοντας δουλέψει για χρόνια σε σχολεία Αθήνας, Κρήτης και Πιερίας.

Η αγάπη μου για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες και για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με οδήγησαν να ασχοληθώ με την ειδική αγωγή. Τελείωσα το μεταπτυχιακό στη Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία του ΑΠΘ, κατέχω το δίπλωμα Braille ανάγνωση και γραφή τυφλών και έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS. Πλέον εργάζομαι ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Παράλληλα τελειώνω το μεταπτυχιακό «Μουσικοθεραπεία» του Τμήματος Μουσικής Και Κοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μέσα από την 4ετή θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση έμαθα να υλοποιώ ιδέες και να δουλεύω με επίκεντρο τον άνθρωπο. Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας αναλάβει τη δημοτική βιβλιοθήκη πετύχαμε με μαζί με μια σπουδαία ομάδα εθελοντών να προωθήσουμε τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργικότητα σε γονείς και παιδιά ηλικίας 4-12 ετών. Οι καλοκαιρινές εκστρατείες φιλαναγνωσίας μας έφεραν αγκαλιά το 2017 με την κατάκτηση της πρώτης θέσης «χρυσός τίτλος» ανάμεσα σε περίπου 178 βιβλιοθήκες που ανήκουν στο δίκτυο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Στη θητεία μου υλοποίησα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης όχι μόνο στον κεντρικό ιστό της Κατερίνης, αλλά και σε σχεδόν όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου μας. Στόχος μου μέσα από αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα ήταν να δώσω την ευκαιρία στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων να ρθουν σε επαφή με τη γνώση και να ανακαλύψουν ακόμα και μια άλλη πτυχή του εαυτού τους, προγράμματος όπως, ξένες γλώσσες, αρωματικά φυτά, αρχιτεκτονική κήπου κα. Το εγχείρημα αυτό ήταν μοναδικό γιατί σε κανέναν άλλο δήμο δε δόθηκε έμφαση και ενδιαφέρον στις τοπικές κοινότητες.

Ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων του Πάρκου των Χρωμάτων προσπάθησα να δώσω ένα θεατροπαιδαγωγικό χαρακτήρα σε όλες τις χριστουγεννιάτικες δράσεις και ένα διαφορετικό ποιοτικό χαρακτήρα. Ξέρω ότι έχω ιδέες και γνωρίζω ότι μπορώ να τις υλοποιώ. Έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω πράξη όλα αυτά που προάγουν τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας.

Αν για κάτι είμαι περήφανη είναι η δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και ιδιαίτερα δυναμικής παρέας εθελοντών που μαζί υλοποιούμε τις ιδέες μας. Περήφανη και ευγνώμων προς όλους του γονείς που στηρίζουν όλες αυτές τις δράσεις μας και μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Είμαι η Ροδή της δημιουργικότητας, της απόφασης, της δράσης!

Η υποψηφιότητά μου με επικεφαλής το Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη εκφράζει τη θέληση μου να συμβάλλω στην βελτίωση της καθημερινής μας ζωής. Μέχρι σήμερα πετύχαμε πολλά, τώρα μπορούμε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου