Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Γιώργος Φουστάνης: Γι αυτό θα χάσει ο Σάββας Χιονίδης με μεγάλη μάλιστα διαφορά!

Φτάνοντας προς την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κατερίνης, θα επιχειρήσω σήμερα να κάνω την εκτίμηση του αποτελέσματος και να δικαιολογήσω γιατί θα χάσει ο Σάββας Χιονίδης με μεγάλη μάλιστα διαφορά.

Ξεκινώντας από παλιά και φτάνοντας μέχρι σήμερα να θυμίσω λίγο τα ποσοστά που έλαβε στις δημοτικές εκλογές.
Το 2002 λοιπόν υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία έχασε από το Γιάννη Αμοιρίδη παίρνοντας 43.2%. Στη συνέχεια με μεταγραφές στελεχών από το συνδυασμό του Αμοιρίδη, τον κερδίζει με 50.35% το 2006, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις εκλογές του 2010 με στήριξη εκ νέου της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει τον Νίκο Μηλιώτη με ποσοστό 54.3% και στις εκλογές του 2014 κερδίζει τον κ. Γιαννούλη κλπ, με επίσης στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και ποσοστό 50.5%. Την προηγούμενη Κυριακή τερμάτισε πρώτος και ποσοστό 30.5%.

Με ηχηρές απώλειες τον τελευταίο χρόνο όμως, όπως του κ. Λιακόπουλου αλλά και ακόμη (4) εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων και χωρίς στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, με καταγγελίες για κακοδιαχείριση, για αναξιοπιστία και έλλειψη προγράμματος από τους ίδιους τους πρώην συνεργάτες του. Με έργα που μέχρι σήμερα αναγγέλθηκαν αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.
Με σίγουρα την φθορά εξαιτίαςτων πολλών χρόνων διοίκησης. Με επανεκλογή των ίδιων σχεδόν προσώπων που απαρτίζουν το συνδυασμό του εδώ και πολλά χρόνια, έχει ως αντίπαλο τον Κώστα Κουκοδήμο.
Τον Κώστα Κουκοδήμο που εκλέγεται βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία επί (3) θητείες, πρώτος μάλιστα με διαφορά τις δύο τελευταίες και επίσης έχοντας στο πλευρό του, επίσημα από χθες, το συνδυασμό του κ. Νταντάμη, αλλά και σχεδόν το σύνολο, ανεπίσημα, των υποψηφίων του κ. Λιακόπουλου.
Ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ είναι, ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα μας ξαναλέει για απορρόφηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για νέα μεγάλα έργα, πάντα σε μακέτες και στα λόγια και για νέα σύγχρονη & ευρωπαική ταυτότητα της πόλης.

Όμως αν δούμε τι έκανε μέχρι σήμερα θα διαπιστώσουμε ότι κανένα μεγάλο έργο του ΕΣΠΑ δεν ολοκλήρωσε, αντιθέτως έφαγε βροχή προστίμων για απεντάξεις έργων του ΕΣΠΑ εξαιτίας δικών του λαθών και ανικανότητας λ.χ. πρόστιμο για ΧΥΤΑ, για δωρεάν Internet, για βιοκλιματικά σχολεία, για πολιτιστικό κέντρο.
Μια σειρά έργων και λύσεων που πρότεινε και που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν όπως ο οικισμός Βενετία, το θέμα της Ολυμπιάδας Κορινού, αλλά και η μείωση του δημοτικού χρέους και η κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ.
Απέτυχε να προσελκύσει ξένους επισκέπτες στο θεματικό Πάρκο των Χρωμάτων ξοδεύοντας μεγάλα ποσά και τέλος δεν έβαλε φρένο στις απευθείας αναθέσεις των συνεργατών του, που τις έδιναν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό φίλων τους επαγγελματιών όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας έτσι αρνητικά σχόλια, καχυποψία και πικρία.
Άφησε το κέντρο της πόλης στος έλεος των αδέσποτων, στην κακοτεχνία των πεζόδρομων και των τεράστιων πεζοδρομίων που κατέληξαν πάρκινγκ οχημάτων. Βέβαια μας έκανε την όντως ωραία πλατεία Δημοκρατίας και μερικούς από τους κυκλικούς κόμβους.

Για όλα αυτά που υποσχέθηκε και ΔΕΝ έκανε άνοιξε και η όρεξη πολλών που είτε ως υποψήφιοι, είτε ως κοινωνικές ομάδες βρέθηκαν να είναι απέναντί του και να ζητάνε την αποδόμησή του. Και κυρίως τους δημότες της Κατερίνης που δεν τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν το ποσοστό οροφή της Κυριακής.
Κλείνοντας είμαι σίγουρος Σάββα, ότι την Κυριακή θα χάσεις και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, όπως έχασε και ο Αλέξης. Όπως δεν περίμενε να χάσει ο Αλέξης και οι συν αυτώ. Θα χάσεις με διπλάσιο αριθμό γιατί δεν πρόκειται να ξεπεράσεις το 40%. Θα χάσεις γιατί οι δημότες μας θέλουν Νέο Ξεκίνημα και Ανανέωση Τώρα.

Φτάνοντας προς την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στο δήμο Κατερίνης, θα επιχειρήσω σήμερα να κάνω την εκτίμηση του αποτελέσματος και να δικαιολογήσω γιατί θα χάσει ο Σάββας Χιονίδης με μεγάλη μάλιστα διαφορά. Ξεκινώντας από παλιά και φτάνοντας μέχρι σήμερα να θυμίσω λίγο τα ποσοστά που έλαβε στις δημοτικές εκλογές. Το 2002 λοιπόν υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία έχασε από το Γιάννη Αμοιρίδη παίρνοντας 43.2%. Σ...
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου