Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ! - Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας βοήθησαν γυναίκα να γεννήσει στο αυτοκίνητο!

Συγχαρητήρια στους Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας και συγκεκριμένα στο νυχτερινό πλήρωμα του Α2 Τηλέμαχος Πάνου (Telemaco Panus) και Christina Palla οι οποίοι με την ανάληψη της βάρδιας έζησαν με τον ποιο έντονο τρόπο ίσως το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τον ερχομό ενός μωρού!!!

Παραθέτω την περιγραφή του πληρώματος για το περιστατικό. Περίπου 23:00 και το σήμα από το Τ.Α.Κ. αναφέρει έντονο κοιλιακό άλγος σε γυναίκα με προχωρημένη εγκυμοσύνη. Καθ οδόν για το περιστατικό και νεότερες πληροφορίες μέσω ασυρμάτου ότι «σπάσανε τα νερά» της εγκυμονούσας.

Η άφιξη στο σημείο άμεσα , η εγκυμονούσα στο πίσω κάθισμα του ι.χ. αυτοκινήτου, ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει, το κεφαλάκι του εμβρύου είχε ήδη προβάλλει, κοιταζόμαστε με τη συνάδελφο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάμε το έργο μας με συντονισμένες κινήσεις και βοηθάμε την εγκυμονούσα να ολοκληρώσει τον τοκετό στο σημείο...

Παραλαμβάνουμε με ασφάλεια νεογνό και μητέρα, αμέσως γίνονται προσπάθειες ανάνηψης του νεογνού, μέχρι να φτάσουμε στο Κ.Υ. Λιτοχώρου έχουμε ζωτικά σημεία, αναπνοή, σφυγμό και το παραδίδουμε στους εφημερεύοντες ιατρούς Αριστοφάνης Παγανάς και George Garatzioulas, οι οποίοι και μας περίμεναν. Αφού προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε μητέρα και νεογνό συνεχίσαμε με την συνοδεία ιατρού για το Γ.Ν.Κατερίνης.

Απίστευτα, ανεκτίμητα συναισθήματα η ανταμοιβή μας για το έργο που επιτελούμε...!!!


Το παραπάνω ανακοινώθηκε ώς εξής στο facobook απο τον Pikilidis Ioannis :

Η περιγραφή από τον συνάδελφο Bill Vaios:
Συγχαρητήρια στους Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας και συγκεκριμένα στο νυχτερινό πλήρωμα του Α2 Τηλέμαχος Πάνου (Telemaco Panus) και Christina Palla οι οποίοι με την ανάληψη της βάρδιας έζησαν με τον ποιο έντονο τρόπο ίσως το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τον ερχομό ενός μωρού!!!
Παραθέτω την περιγραφή του πληρώματος για το περιστατικό. Περίπου 23:00 και το σήμα από το Τ.Α.Κ. αναφέρει έντονο κοιλιακό άλγος σε γυναίκα με προχωρημένη εγκυμοσύνη. Καθ οδόν για το περιστατικό και νεότερες πληροφορίες μέσω ασυρμάτου ότι «σπάσανε τα νερά» της εγκυμονούσας. Η άφιξη στο σημείο άμεσα , η εγκυμονούσα στο πίσω κάθισμα του ι.χ. αυτοκινήτου, ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει, το κεφαλάκι του εμβρύου είχε ήδη προβάλλει, κοιταζόμαστε με τη συνάδελφο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάμε το έργο μας με συντονισμένες κινήσεις και βοηθάμε την εγκυμονούσα να ολοκληρώσει τον τοκετό στο σημείο... Παραλαμβάνουμε με ασφάλεια νεογνό και μητέρα, αμέσως γίνονται προσπάθειες ανάνηψης του νεογνού, μέχρι να φτάσουμε στο Κ.Υ. Λιτοχώρου έχουμε ζωτικά σημεία, αναπνοή, σφυγμό και το παραδίδουμε στους εφημερεύοντες ιατρούς Αριστοφάνης Παγανάς και George Garatzioulas, οι οποίοι και μας περίμεναν. Αφού προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε μητέρα και νεογνό συνεχίσαμε με την συνοδεία ιατρού για το Γ.Ν.Κατερίνης.
Απίστευτα, ανεκτίμητα συναισθήματα η ανταμοιβή μας για το έργο που επιτελούμε...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου