Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Θα υπάρχει Δ΄Εθνική μετά την αναδιάρθρωση? Πόσες και ποιές είναι οι εθνικές κατηγορίες? Όλες απαντήσεις για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο

Η ερώτηση άν θα υπάρξει τελικά Δ΄Εθνική στις εθνικές κατηγορίες, γίνεται συχνά στα ποδοσφαιρικά στέκια της περιοχής μας και όχι μόνο. Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το τοπίο πάνω σε αυτό το θέμα, σας δίνουμε την απάντηση όπως ακριβώς αποτυπώνεται στην αναδιάρθρωση η οποία όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει απο τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Αναφορικά θα υπογραμμίσουμε πως πλέον υπάρχουν 4 εθνικές κατηγορίες, με την Super League 2 να αποτελεί ουσιαστικά τη 2η΄Εθνική, την Football League την 3η΄ και την Γ΄Εθνική την 4η΄, σύμφωνα με τις θέσεις που κατέκτησαν οι ομάδες στα περσινά εθνικά πρωταθλήματα και τους πρωταθλητές των ενώσεων.

Επιστροφή λοιπόν σε εποχές Δ´ Εθνικής και Περιφερειακού πρωταθλήματος από του χρόνου, αφού πλέον οι Εθνικές κατηγορίες γίνονται πάλι 4, έπειτα από τα …γεννητούρια της Super League 2.

Συγκεκριμένα, η Super League θα αποτελείται από 14 ομάδες, η Super League 2 από 12 ομάδες, η Football League με 14 ομάδες και η Γ´ Εθνική θα έχει 106 ομάδες.

Στην Super League της περιόδου 2019-2020 θα βρεθούν οι 12 ομάδες που τερματίσουν στις θέσεις 1-12 της φετινής περιόδου, ο πρωταθλητής της Football League Νέος Βόλος και ο νικητής του μπαράζ μεταξύ του 13ου της SL και του 2ου της FL.

Στην Super League 2 θα ενταχθούν οι 8 ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-10 στην FL, οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από την SL και ο ηττημένος του μπαράζ.

Στην FL θα πάρουν μέρος ο 11ος και ο 12ος της FL, οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ Εθνικής και οι 4 νικητές των μπαράζ μεταξύ των 8 δευτεραθλητών της Γ.

Τέλος, στην Γ Εθνική (ουσιαστικά η τέταρτη εθνική κατηγορία) θα βρεθούν 106 ομάδες δηλαδή οι 53 πρωταθλητές των ΕΠΣ και οι δευτεραθλητές των ΕΠΣ Αθήνας, Πειραιά και Μακεδονίας, οι ομάδες των θέσεων 13-16 της FL, οι 4 ηττημένοι των μπαράζ των δευτεραθλητών και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-8 σε 3ο, 5ο, 6ο και 7ο όμιλο και στις θέσεις 3-9 σε 1ο, 2ο, 4ο και 8ο όμιλο.

* Θα πρέπει να τονιστεί ότι αν κάποια πρωταθλήτρια ΕΠΣ δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε έχει δικαίωμα να ανέβει η δευτεραθλήτρια της ίδιας ΕΠΣ και σε αδυναμία και εκείνη, τότε μπορεί η τριταθλήτρια. Αν πάλι, από κάποια ΕΠΣ δεν δεχτεί να ανέβει καμία ομάδα, η Γ Εθνική θα γίνει με λιγότερες των 106 ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου