Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στην Ουγγαρία

Από τις 17 Μαρτίου έως και τις 23 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Εrasmus+, δράση ΚΑ229, με τίτλο «Following the waves of music around Europe» στο σχολείο Liszt Ferenc Music Primary School της πόλης Χοντμεζοβάσαρχεϊ της Ουγγαρίας.

Οι μαθητές της ομάδα Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης καθώς επίσης και οι μαθητές των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία) παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους σε μια από τις πλατείες της πόλης, που παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου υποδοχής. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι παραδοσιακές στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
 Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα μουσικής με την μέθοδο του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Κόνταλι, μαθήματα παραδοσιακών Ουγγρικών χορών και πολεμικών τεχνών και συμμετείχαν σε εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων με χάντρες. Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε συναυλία κλασσικής μουσικής που δόθηκε από τους μαθητές του σχολείου υποδοχής.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελική συναυλία της δεύτερης κινητικότητας του προγράμματος Εrasmus+ στο γυμναστήριο του σχολείου υποδοχής. Οι μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία παρουσίασαν μουσική, χορούς και τραγούδια της δικής τους μουσικής παράδοσης. Επίσης όλοι μαζί τραγούδησαν το Ουγγρικό παραδοσιακό τραγούδι "Tavaszi szel vizet araszt ",για το οποίο δημιούργησαν και ένα video clip.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ουγγαρία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην πόλη Σέγκεντ της Ουγγαρίας και στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε Ουγγρικές οικογένειες κατά την διαμονή τους στην πόλη Χοντμεζοβάσαρχεϊ.
Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές βίωσαν μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία.
Η επόμενη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Εrasmus+ θα πραγματοποιηθεί στο Εσποσέντε της Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου