Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Γιατί δεν επιλέχθηκαν? Ούτε καν οι προπονητές τους έχουν ενημέρωση!

Ο Αχιλλέας Υφαντίδης (ψυχολόγος – επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στις σχολές προπονητών UEFA της ΕΠΟ), μέσω ανάρτησης του στο Facebook, στέλνει μηνύματα για κάποιες πραγματικές πτυχές της σημερινής κοινωνίας σχετικά με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και τα δοκιμαστικά στα οποία κλείνονται να περάσουν κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά:
Πηγαίνουν τα παιδιά των ακαδημιών ποδοσφαίρου για δοκιμαστικά σε μεγαλύτερες ομάδες. Γεννιούνται προσδοκίες. Τις περισσότερες φορές ανεδαφικές. Πολλές στα ίδια τα παιδιά, ακόμη περισσότερες στους γονείς που ονειρεύονται τα παιδιά τους ως νέα μεγάλα αστέρια.
Στα social media και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αρχίζουν οι πληρωμένες ή οι χαριστικές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις.

Διθύραμβοι. “Μαγεύει ο δείνα, αφήνει εποχή ο τάδε, πλανεύει τη μπάλα ο έτσι, αφήνει άφωνο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ο γιουβέτσι”… Ωδή στη ματαιοδοξία των γονέων ή των παρατρεχάμενων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των παιδιών γυρίζουν άπραγα. Σχεδόν όλα δεν ξέρουν καν τι δεν πήγε καλά. Τι έφταιξε. Γιατί δεν επιλέχθηκαν. Δεν τους το είπε κανείς. Καμία ενημέρωση για το τι πρέπει να βελτιώσουν, ποιες ελλείψεις είχαν. Ούτε καν οι προπονητές τους έχουν ενημέρωση.

Συνέπεια; Απογοήτευση. Χαμηλή αυτοπεποίθηση. Παραίτηση. Καταστροφολογία. “Είμαι σε όλα άχρηστος”.


Τα δοκιμαστικά δεν αφορούν μόνο όσους επιλέγονται. Η εστίαση πρέπει να γίνεται και σε όσους δεν επιλέγονται. Έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση. Έχουν δικαίωμα να γνωρίσουν, να αντιμετωπίσουν, να αποδεχθούν και να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα λάθη και τις ελλείψεις τους.
 Μην αφήνετε τις παιδικές και εφηβικές ψυχές στην άγνοια. Αυτό τουλάχιστον, είναι υποχρέωσή
σας.
Πηγή: talentabout.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου