Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μέλος της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Μπέττυ Σκούφα

Η κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, πρόκειται να μεταβεί στο Στρασβούργο με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής διακομματικής αποστολής, ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ισότητας και μη Διακρίσεων και ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστήμης, Παιδείας και Μέσων Ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8-12/4 κι αφορά τη συμμετοχή και εκπροσώπηση της χώρας μας στις εργασίες της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενός διεθνούς οργάνου που περιλαμβάνει 47 κράτη – μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Καταστατικός σκοπός του Συμβουλίου είναι η πραγματοποίηση μιας στενότερης ένωσης των κρατών – μελών του με βασική επιδίωξη την κατοχύρωση των Δημοκρατικών Θεσμών, του Κράτους Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Εαρινής Συνόδου της Ολομέλειας: http://website-pace.net/en_GB/web/apce/plenary-session και για το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης : https://www.coe.int/el/web/about-us.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου