Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Επίσκεψη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (Ε.ΞΕ.Π.) στα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
  Η επαναβεβαίωση της μέχρι τώρα καλής συνεργασίας και η οριοθέτηση νέων στόχων και προοπτικών για την διαμόρφωση ακόμα ελκυστικότερου τουριστικού προφίλ, μέσω των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Ολύμπου, αποτέλεσε το θεματολόγιο της επίσκεψης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (Ε.ΞΕ.Π.) στα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).

  Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, υποδεχόμενος την πρόεδρο της Ένωσης, Ευαγγελία Ξυπτερά και τα συνοδεύοντα αυτήν διοικητικά της μέλη, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερή του χαρά και ικανοποίηση, αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς και στην προσωπική συμβολή της κ. Ξυπτερά στην επί σειρά ετών σύμπλευση των δύο φορέων, επισημαίνοντας:
  « Είναι καιρός  να γίνει ποιο οργανωμένα και περισσότερο συστηματική η μεταξύ μας συνεργασία. Η υπεραξία που απέκτησε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τα τελευταία χρόνια τόσο στο καλλιτεχνικό και πνευματικό επίπεδο , όσο και στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων με την καθιέρωση του θεσμού της τιμώμενης χώρας,  πρέπει να σταθεροποιηθεί αλλά και να αναπτυχθεί ακόμη περαιτέρω. Όμως για να γίνει αυτό πράξη από δω και πέρα, απαιτείται η υποστήριξη  όλων των αναπτυξιακών φορέων του Νομού. Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι βέβαιο ότι μπορεί να συμβάλλει στην καθιέρωση του πολιτιστικού τουρισμού αλλά και να βελτιώσει την εικόνα του λεγόμενου παραλιακού τουρισμού. Είμαστε στην διάθεση σας για να πετύχουμε αυτό το σκοπό.»


  Από την πλευρά της  η πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά, 
αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε είτε ως τουριστικός επιχειρηματίας είτε ως πρόεδρος της Ένωσης, καταλήγοντας: « Γνωρίζω πολύ καλά  την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  για να καθιερώσει το Φεστιβάλ Ολύμπου, ως ένα από τους μεγαλύτερους  πολιτιστικούς  θεσμούς  της χώρας με πανελλήνια αναγνώριση και διεθνή ακτινοβολία. Αυτή ακριβώς η επιτυχία αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες του Οργανισμού ώστε να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας ελκυστικότερης  τουριστικής εικόνας της Πιερίας. Η μεγάλη και αξιοθαύμαστη εθελοντική δουλειά που γίνεται από την διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. θα πρέπει να εμπλουτιστεί με επαγγελματικού επιπέδου ενέργειες, όπως ο έγκαιρος προγραμματισμός των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ώστε να προβάλλονται στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, εκεί όπου  συμμετέχει η Ε.ΞΕ.Π. καθώς και η δημιουργία εύχρηστης ξενόγλωσσης ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας πορείας, όπου μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με την κοινή προσπάθεια τόσο στον πολιτισμό, όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας.»
  Μεταξύ των ειπωθέντων στον καθόλα γόνιμο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των μελών των δύο διοικήσεων, ήταν, ο έγκαιρος προγραμματισμός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η διεύρυνση της περιόδου του Φεστιβάλ, η μετακίνηση τουριστών από τα ξενοδοχεία προς τους χώρους των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η προμήθεια εισιτηρίων, η διανομή του προγράμματος του Φεστιβάλ από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  κ.ά.
  Ολοκληρώνοντας, συναποφασίστηκε η τακτική συνάντηση μεταξύ Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για την προώθηση και επίλυση όσων θεμάτων ανακύπτουν στο πλαίσιο της ευρύτερης και πολυποίκιλης συνεργασίας των δύο φορέων.
  Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμα από πλευράς Ε.ΞΕ.Π. οι:  Ηρακλής Τσιτλακίδης γενικός γραμματέας, Δημήτριος Τοπαλίδης αντιπρόεδρος, Καλλίστρατος Χαλκίδης αντιπρόεδρος, Νικόλαος Λαλούμης ταμίας,  Γεώργιος Καραλής μέλος δ.σ. υπεύθυνος νέων ξενοδόχων, Νικόλαος Μαλιώρας αν. γενικός γραμματέας και Ιωάννης Παπαδόπουλος μέλος δ.σ. υπεύθυνος γαστρονομίας, ενώ από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο αντιπρόεδρος Νίκος Πασχαλούδης και η ταμίας Ζαφείρω Κουσιοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου