Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Κύριε κτηνίατρε δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες για τα αδέσποτα σκυλιά και των τριών δήμων της Πιερίας

Ακούσαμε με προσοχή, εγώ και η γυναίκα μου, σαν φιλόζωοι που είμαστε, και έχουμε δυο σκυλιά τα οποία υιοθετήσαμε από τον δρόμο, αδέσποτα  και πολύ φοβισμένα, τον κ. κτηνίατρο και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στις επικείμενες εκλογές, στην τηλεόραση να μας λέει ότι με την πρόταση που έχει βρει θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Κατερίνη και όχι μόνο.

    Με αυτά που μας είπε μας δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες:

 1)  Πόσα είναι τα αδέσποτα σκυλιά και των τριών δήμων της Πιερίας αφού σύμφωνα και με τα λεγόμενα από ειδήμονες που ασχολούνται επί χρόνια με αυτό, ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες;!!! Άρα μιλάμε κ. κτηνίατρε ότι προτείνετε  απομάκρυνση- πογκρόμ.

 2) Τα έξοδα για την τροφή για όλα αυτά τα χιλιάδες ζώα, για την περίθαλψη κ.λ.π. θα τα πληρώνουν οι δημότες των τριών δήμων; Γιατί μιλάμε για τεράστια ποσά.

 3) Φανταζόμαστε ότι θα χρειαστούν εκατοντάδες κελιά αφού για να συνυπάρξουν (και θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ο κ. κτηνίατρος σαν επαγγελματίας που είναι τόσα χρόνια) ζώα διαφορετικών χαρακτήρων δηλαδή αρσενικά με αρσενικά, θηλυκά με θηλυκά, επιθετικά, ήσυχα, φοβισμένα, άρρωστα, στειρωμένα, μη στειρωμένα, μεγαλόσωμα. μικρόσωμα, υγιή  κ.λ.π. αυτό θα απαιτούσε τεράστιες εγκαταστάσεις και υποδομές και υπέρογκα κόστη. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή στο Κυνοκομείο Κατερίνης εθελοντές του <<Συμμετέχω>> φροντίζουν και καθαρίζουν τα μόλις 70 με 80 ζώα και συνεχώς αναφέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό το έργο.

 4) Προτείνετε να υπάρχουν 3 νεαροί ζωοκόμοι και 3 νεαροί κτηνίατροι. Για τόσα χιλιάδες ζώα κ. κτηνίατρε μόνο 6 άτομα; Εδώ παλιότερα για 250 σκυλιά που έλεγε ο κ. Νικήτας λειτουργούσε το Κυνοκομείο επίσης με 3 ζωοκόμους και 3 κτηνίατρους. Τι μας λέτε τώρα; Είναι δυνατόν να έχει βάση μια τέτοια πρόταση; Και γιατί μας λέτε νεαροί κτηνίατροι, δηλαδή άπειροι. Στα δύσκολα περιστατικά κ. κτηνίατρε τι θα κάνουν, θα ρωτάνε τους έμπειρους;

 5) Κύριε κτηνίατρε, θα έπρεπε λόγω επαγγέλματος να γνωρίζετε ότι σε πολλές περιοχές υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά πολύ ήσυχα, φιλικά και φοβισμένα τα οποία πολλοί ιδιώτες, επαγγελματίες αλλά και ολόκληρες γειτονιές φροντίζουν και περιθάλπουν με δικά τους έξοδα και δεν δημιουργούν πρόβλημα σε κανέναν. Άρα και αυτά να απομακρυνθούνε βάσει του σχεδίου σας; Άρα δηλαδή όπως είπαμε, ΠΟΓΚΡΟΜ! Γιατί αγαπητέ μου στις δηλώσεις σας και στην τηλεόραση και στο Facebook μιλήσατε μόνο για σκυλιά που δημιουργούν πρόβλημα, και είστε και κτηνίατρος. Ξεχνάτε όμως μια λέξη που για σας δεν λέει τίποτα: ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

 6) Σε όλα αυτά που υποστηρίζετε πού είναι τα φιλοζωικά σωματεία να απαντήσουν; Μήπως ασχολούνται και αυτά με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις;

 Αναγνώστες  Φιλόζωοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου