Σάββατο 20 Απριλίου 2019

39ος Τελικός ΕΠΣ Πιερίας - Προβλέπω έναν απο τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων χρόνων!

Του Μπάμπη Πεΐδη
Η διαίσθηση μου, λέει πως σήμερα θα δούμε έναν απο τους καλύτερους τελικούς που έχει γίνει στα 39 χρόνια του θεσμού απο την ΕΠΣ Πιερίας. Τόσο το όνομα των δυο ομάδων, όσο και τα ρόστερ αλλά και η ποιότητα των παικτών τους, προδιαθέτουν την αναμέτρηση για ένα παιχνίδι που θα είναι απολαυστικό στα μάτια των ανθρώπων που θα το παρακολουθήσουν.

Μιλάμε πάντα για δυο ομάδες που μετέχουν σε δυο ερασιτεχνικές κατηγορίες αλλά υπάρχει και για τις δυο μια ιδιαιτερότητα.

Πρώτα ο Πιερικός.
Η κορυφαία ομάδα της περιοχής μας που δε θέλει δε θέλει, είναι καταδικασμένη σε επίπεδο νομού, να παίζει πάντα για τη νίκη. Μια ομάδα που αγωνίσθηκε φέτος στην Γ΄Εθνική κατηγορία και έχει "βαριά" φανέλα και τεράστια ιστορία. Αυτά τα δυο τα τελευταία, θα έλεγε κανείς ότι δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Και εν μέρει θα συμφωνούσα αλλά όχι απόλυτα, γιατί όλοι εμείς που έχουμε παίξει ποδόσφαιρο, ξέρουμε ότι σε μια αναμέτρηση, η κάθε λεπτομέρεια παίζει τον δικό της ρόλο. Είτε σημαντικό είτε υποδεέστερο, παίζει το κάθε τι το δικό του ρόλο. Εκτός αυτού, αγωνίσθηκε σε ένα πρωτάθλημα με καλύτερο επίπεδο, καλύτερες ομάδες αντιπάλους και άλλους αγωνιστικούς ρυθμούς. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας του έμπειρου και πολύ καλού τεχνικού Νίκου Θεοδοσιάδη.
Ενα απλό παράδειγμα. Την ώρα που η ΑΕ Καρίτσας έπαιζε με τον νεανικό και φιλόδοξο Εθνικό Κατερίνης, ο Πιερικός αγωνίζονταν απέναντι στην Νίκη Βόλου που θα αγωνιστεί για την άνοδο στην Football League.
Κι αυτό παίζει σίγουρα πολύ μεγάλη σημασία.

Απο την άλλη η ΑΕ Καρίτσας.
Με ρόστερ που θα ζήλευαν σίγουρα ακόμη και ομάδες Γ΄Εθνικής. Μια ομάδα με καλό, φιλόδοξο και ανερχόμενο προπονητή, τον Αλέξανδρο Κούρτογλου, και παίκτες που μπορούν εύκολα στην καλή τους μέρα, να κοιτάξουν στα μάτια και ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας.
Έχω πεί ότι αυτή η ΑΕΚ, άν έπαιζε στη Γ΄κατηγορία και δούλευε στους ανάλογους ρυθμούς, θα μπορούσε άνετα να κάνει πρωταθλητισμό για την άνοδο στην Football League. Αυτή θεωρώ ότι είναι η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει το σύνολο της Καριτσιώτικης ομάδας.
Μια ομάδας με παίκτες που έχουν παραστάσεις απο μεγαλύτερες κατηγορίες και έχουν δυνατότητες να παίξουν ποδόσφαιρο άλλων προδιαγραφών.

Είναι όμως ένας τελικός. Ένα παιχνίδι.
Και σας το υπογράφω ότι όποιος κάνει προβλέψεις, θα πέσει έξω. Εκτός άν προβλέψει ότι θα γίνει ένα ...απρόβλεπτο σε εξέλιξη παιχνίδι 90΄λεπτών, ίσως και 120΄και θα κερδίσει η ομάδα που θα δείξει ότι θέλει περισσότερο το κύπελλο για τους δικούς της λόγους.

Θεωρώ ότι μετά απο συμμετοχή σε 4 τελικούς, έχω άποψη και μπορώ να την καταθέσω με σιγουριά.

Γι αυτό και σας λέω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα στο Ά ΔΑΚ. Ίσως ένα απο τα καλύτερα που έχουμε δεί σε επίπεδο τελικού κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η δική μου πρόβλεψη με την εντύπωση ότι οι παίκτες των δυο ομάδων θα διαφυλάξουν τόσο τον εαυτό τους πρωτίστως και μετά το ίδιο το ποδόσφαιρο και τον θεσμό και δε θα πέσουν στην παγίδα των 5-10 γνωστών ανεγκέφαλων ανθρωπάκων που πάντα αμαυρώνουν τις κερκίδες σε κάθε ελληνικό γήπεδο.
Πιστεύω ότι το φίλαθλο πνεύμα των εκατοντάδων φίλων του πιερικού ποδοσφαίρου που θα κατακλύσουν σήμερα τις κερκίδες του Α΄ΔΑΚ, θα υπερισχύσει μεταφέροντας μόνο θετικότητα στο σκεπτικό και την συμπεριφορά των αποστολών των δυο ομάδων. Αποστολές που συμμετέχουν 36 απο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της περιοχής μας!

Καλή επιτυχία στις δυο ομάδες, με την ευχή να μην τραυματισθεί κανείς και να κερδίσει το ποδόσφαιρο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου