Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ακαδημία Πλαταμώνα-Αετός Καταλωνίων 2-0 VIRAL A' Πιερίας H πτώση του Αετού...στη θάλασσα! HD24-4-19

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Η πιο συγκινητική/σπαρακτική στιγμή των φετινών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών της ΕΠΣ Πιερίας, έμελλε να στιγματίσει την πτώση του Αετού (Καταλωνίων)... στη θάλασσα του Πλαταμώνα -την τελευταία, 30η αγωνιστική- και στη Β’ κατηγορία, μετά το καταδικαστικό αποτέλεσμα (2-0) υπέρ της Ακαδημίας, την ίδια στιγμή που οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Νότιας Πιερίας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν την Κυπελλούχο Καρίτσα, για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τρικαλόπουλο, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού και συνέχισαν, με επιθετικές διαθέσεις, για ν’ αυξήσουν το σκορ, ενώ τα Καταλώνια προσπαθούσαν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία και να προσαρμοστούν στο γήπεδο. Το δοκάρι του Χρυσόπουλου, σε μια υποδειγματική εκτέλεση φάουλ, τους στέρησε την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, στην πιο κλασική ευκαιρία τους στο παιχνίδι, γεγονός που, ενδεχόμενα, θ’ άλλαζε άρδην τα δεδομένα και την ψυχολογία στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο πρώτος σκόρερ του Πλαταμώνα, Τρικαλόπουλος, πέτυχε το δεύτερο γκολ, με όμορφη συνδυαστική ενέργεια, με το υπόλοιπο της αναμέτρησης μέχρι το τέλος να λαμβάνει διαδικαστικό χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες.

Η Ακαδημία οφείλει και θα έχει την ευκαιρία ν’ αντιστρέψει την εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών στα μπαράζ, με μειονέκτημα έδρας, ενώ ο Αετός οφείλει να σηκώσει τα φτερά του και να διεκδικήσει, εκ νέου, την άνοδο και το comeback στην Α’ κατηγορία την επόμενη χρονιά.

Ηighlights: η πιο συγκινητική στιγμή του τέλους -με την εικόνα του ποδοσφαιριστή των Καταλωνίων να ραγίζει καρδιές στο πανελλήνιο και τον αρχηγό της ομάδας να τον παρηγορεί-, στην επιτομή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ή με άλλα λόγια, γιατί όλοι οι αγώνες -χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση για καμία ομάδα-, πρέπει να κερδίζονται ή να χάνονται ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ και μόνο σ' αυτό. ΤΕΛΕΙΑ. (Άλλωστε, κάτι αντίστοιχο μόνο η ζωή και το ποδόσφαιρο μπορούν να το προσφέρουν...)
η θετική ενίσχυση και η προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού των ποδοσφαιριστών, από τον προπονητή του Αετού, Χρήστο Παπαγιάννη, «Τελειώνετε, ρε, Ψηλά το κεφάλι»
οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων, που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους, «το παλέψατε παλικαρίσια, τι να κάνουμε τώρα;», ερχόμενοι απ’ το βουνό... στη θάλασσα και παρά την εμφανή απογοήτευσή τους, χειροκρότησαν θερμά τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους (το απαγορευτικό της ημέρας, εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας, στέρησε, πάντως, τη δυνατότητα, μαζικότερης παρουσίας)
η καταλυτική απουσία του Ιωάννου για τα Καταλώνια,
οι επίμαχες φάσεις offside, φάουλ, πέναλτι και πειθαρχικού ελέγχου, όλες μετά το 1-0, με διαμαρτυρόμενους, ως επί το πλείστον τους «Πλαταμωνίτες», εντός κι εκτός γηπέδου, «είσαι καλά; Θα μας τρελάνει αυτός, ρε μ@@@», «καλά, ρε δεκάρι, ζητάς και τα ρέστα; κλωτσιά έδωσες», «α, ρε προπονητή, συμμόρφωσέ τους λίγο...»
οι στιχομυθίες διαιτητή και... «Δημάρχου»,
οι ατάκες των φιλάθλων, «καλύτερα να σε ντύνουμε παρά να σε ταΐζουμε»,
ο δεύτερος γύρος της ομάδας του Πλαταμώνα, που -με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις- χάλασε τις άριστες εντυπώσεις του πρώτου,
η συμβολική και ουσιαστική νίκη επί της πρωτοπόρου Καρίτσας -στην αποκλειστικότητα του Μetrosport-, μπορεί ν’ αποτελέσει οδηγό για τους Νότιους, του Δημήτρη Μιχωλού, αλλά μπορεί και ν’ αποβεί μπούμερανγκ, με δεδομένη τη δαιμονισμένη αγωνιστική φόρμα των κιτρινόμαυρων, που δείχνουν να μην έχουν ξεχάσει/ξεπεράσει την απώλεια του αήττητου στον πρώτο γύρο και τον υπαίτιο... των μπαράζ
οι ομάδες της περιφέρειας της Πιερίας, που ολοένα και λιγοστεύουν από τις μεγάλες κατηγορίες κι αυτό συνιστά αναμφισβήτητα πλήγμα για το Πιερικό ποδόσφαιρο συνολικά, γεγονός που είμαστε υποχρεωμένοι να το σημειώσουμε και να το τονίσουμε εμφατικά
ο «Δήμαρχος» Αρζάνας, «Μπράβο, ρε Δήμαρχε», που μετά απ’ αυτό το βίντεο ή την έχει «στο τσεπάκι» την εκλογή στο δημοτικό συμβούλιο ή δε θα βρίσκει την ψήφο του... (αστειευόμαστε, φυσικά!), δεχόμενος άπειρα τρολαρίσματα από τους φίλους του στην εξέδρα, ακόμα και στην αλλαγή του, «χειροκρότα κι εσύ, ρε...»
τ’ αποδυτήρια του γηπέδου του Πλαταμώνα, «κόσμημα» για το Πιερικό ποδόσφαιρο, μας έκαναν να μελαγχολήσουμε, συγκρίνοντας με αντίστοιχα άλλων ομάδων του νομού Πιερίας,
ο απολαυστικός πιτσιρικάς, «Κύριε, χέρι δεν ήτανε; Aυτός ο διαιτητής δε μετράει τίποτα...» (total respect!)
ο ποδοσφαιριστής του Πλαταμώνα, Παντελής Σιώκας, με δύο πανεπιστημιακές σχολές, υψηλής ζήτησης, στο ενεργητικό του, πριν κλείσει την τρίτη δεκαετία της ζωής του, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, εντός των γηπέδων (Θερμά συγχαρητήρια!)
Man of the match: «Πρωτάθλημα σαν το Τοπικό κανένα...»
Yellow card: στον προπονητή της Ακαδημίας, Δημήτρη Μιχωλό, που δε μας «συγχωρεί», ακόμα και εν μέσω Πάσχα (!), την οπτικοακουστική απώλεια 2 γκολ του Πλαταμώνα -που, by the way, είναι και τα μοναδικά που έχουμε χάσει φέτος- (ας όψεται το... 100άρι)
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com


1 σχόλιο:

  1. Άμα τους έπαιζε ο Γιαμούζης μπορεί να κερδίζαν τα Καταλώνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή