Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Αναβίωση αγώνα χάντμπολ 11x11 σε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κατερίνη

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, με πρωτοβουλία του Ορφέα Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με το χάντμπολ στο επίκεντρο στο ανοιχτό Β' ΔΑΚ Κατερίνης, με αναβίωση  αγώνα χάντμπολ 11x11 σε γήπεδο ποδοσφαίρου και την παρουσία Ολυμπιονικών.

Το διεθνές κέντρο Ολυμπιακής εκεχειρίας κατόπιν πρόσκλησης του Ορφέα Κατερίνης και συγκεκριμένα του αναπτυξιακού προπονητή του συλλόγου Γεωργίου Παρούση και του προέδρου του  Γιώτη Κουρτσιλίδη, θα δώσει το παρών με τον διευθυντή του κέντρου Κωνσταντίνο Φίλη και αντιπροσωπεία Ολυμπιονικών μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Καφφάτος και ο Σάββας Καρυπίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί και απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός από την  αναβίωση  αγώνα χάντμπολ 11x11 σε γήπεδο ποδοσφαίρου όπως την Ολυμπιάδα του 1936, συζητείται και η διεξαγωγή λαμπαδηδρομίας μέσα στο ανοιχτό γήπεδο με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων μαθητών.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα έχουν την χαρά και την ευκαιρία να παίξουν και να αγωνιστούν μαζί με τους Ολυμπιονίκης την Παρασκευή 19 Απριλίου, αλλά και την επόμενη μέρα Σαββάτο 20 Απριλίου στη γιορτή χάντμπολ που θα διοργανώσει ο σύλλογος του Ορφέα στο Β' ΔΑΚ Κατερίνης με την υποστήριξη του δήμου.

Ο Ορφέας Κατερίνης με τον δραστήριο και δημιουργικό αναπτυξιακό προπονητή του συλλόγου Γεώργιο Παρούση, αποδεικνύει ότι θέλει να βάλει ξανά γερές βάσεις στο χάντμπολ στην Πιερία η οποία έχει παράδοση στο άθλημα. Σημαντική είναι η συνεργασία με το  Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αλλά και ο προγραμματισμός αγωνιστικών δράσεων σε σάλα και άμμο.

Δείτε video με αγώνα σε γήπεδο ποδοσφαίρου το 1955.


Λίγα λόγια για να γνωρίσουμε καλύτερα το  Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας ιδρύθηκαν τον Ιούλιο του 2000 μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μετατρέποντας τη δέσμευση του Ολυμπιακού Κινήματος για την προώθηση των αρχών της ειρήνης, σε πιο συγκεκριμένη δράση.
Η πρωτοβουλία παίρνει για πρώτη φορά μορφή το 1998, με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για τη θεσμική αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας τη νέα χιλιετία.

Με μια ιστορική απόφαση το Δεκέμβριο του 1999, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει την ίδρυση του Ιδρύματος και του Κέντρου Εκεχειρίας, σε συνεργασία με την Ελλάδα.

Η δέσμευση για την Ολυμπιακή Εκεχειρία απέκτησε νέα ώθηση με την πρόταση από την υποψήφια πόλη της Αθήνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα αναθερμάνει την έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και να προωθήσει τις αξίες της σε όλο τον κόσμο μέσα από τη λαμπαδηδρομία του 2004

Αποστολή του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι η προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών, και η καλλιέργεια της ιδέας της διεθνούς κατανόησης. Ειδικότερα, αποστολή του ιδρύματος είναι η προαγωγή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μέσω των κλήσεων για παύση των εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και πέραν αυτών, και η κινητοποίηση των νέων όλου του κόσμου για την επίτευξη του στόχου της ειρήνης. Αποστολή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι η δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου υποστήριξης για την τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η παγκόσμια προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης σύμφωνα με τις αρχές και τις πολιτικές που θεσπίζει το Ίδρυμα.

Θεμελιώδης σκοπός του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι να ηγούνται δράσεων για την Εκεχειρία και να ενισχύουν την αποστολή του Ολυμπιακού Κινήματος ως προς την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Υπέρ αυτής της αποστολής, το Ίδρυμα και το Κέντρο συνεργάζονται με:
Ιδρύματα της Ολυμπιακής Οικογένειας
Διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς
μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
ιδιωτικές πρωτοβουλίες και ιδρύματα.
Η τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας απαιτεί την αφύπνιση συνειδήσεων, την παρακίνηση των ηγετών σε δράση, την κινητοποίηση για προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, και τη διαπαιδαγώγηση των νέων σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπισμού.

Το έργο του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας βασίζεται σε τέσσερις θεμελιώδεις πυλώνες. Κάθε ένας από αυτούς αντικατοπτρίζει και μια διαφορετική στρατηγική, και επικεντρώνεται σε διαφορετικές δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να οδηγήσουν στην παγκόσμια ευαισθητοποίηση, την υποστήριξη και την τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας καθώς και σε μια σταθερή διαμόρφωση ενός Πολιτισμού Ειρήνης. Πιστοί στο πνεύμα του Ολυμπισμού, οι τέσσερις αυτοί πυλώνες είναι ανοικτοί σε συμμετοχή σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

1. Επικοινωνία
Το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας αναπτύσσουν εκστρατείες επικοινωνίας, παρουσιάζοντας την αποστολή και τα επιτεύγματα τους, προωθώντας ταυτόχρονα τις αρχές του Ολυμπισμού.

2. Διάλογος και συζήτηση
Η διέγερση του διαλόγου και της συζήτησης, τόσο από την πλευρά των ειδικών όσο και από την πλευρά του κοινού, ήταν πάντα στο επίκεντρο των προσπαθειών του Ιδρύματος και του Κέντρου Εκεχειρίας. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει επιτρέψει τη δημιουργία του Forum της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ενός χώρου στο διαδίκτυο με εύκολη πρόσβαση από κάθε γωνιά του πλανήτη, που ενθαρρύνει το διάλογο και τη συζήτηση στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Όλη η ανθρωπότητα καλείται να στηρίξει την εκεχειρία και να συμμετάσχει στο Ολυμπιακό Forum Εκεχειρίας.

3. Εκπαίδευση
Το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας αναπτύσσουν εκπαιδευτικά προγράμματα που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν έναν Πολιτισμό Ειρήνης μέσω του αθλητισμού στα πλαίσια του ολυμπιακού ιδεώδους, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της βάσης των προγραμμάτων και των πρωτοβουλιών που περιστρέφονται γύρω από την Ολυμπιακή Εκεχειρία, εκπληρώνοντας την εκπαιδευτική αποστολή του Ολυμπισμού.

Τα επιτεύγματα της προσπάθειας αυτής είναι σημαντικά για την ανάπτυξη μιας "τράπεζας γνώσεων" για την Ολυμπιακή Εκεχειρία την ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Το νεοσύστατο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Μέσω ενός συνδυασμού διαλέξεων και εργαστηρίων, διαδικτυακών δραστηριοτήτων, εκδρομών και δημοσιεύσεων, οι αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μεταλαμπαδεύονται στις μελλοντικές γενιές.

Ευρύτερη κοινωνική υποστήριξη καλλιεργείται μέσα από το «Κιτ δράσης Εκεχειρίας» που εκπαιδεύει και εμπλέκει το ευρύ κοινό στους στόχους, τις στρατηγικές και τα σχέδια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

4. Προώθηση της Εκεχειρίας μέσω δραστηριοτήτων
Οι δραστηριότητες παρέχουν υποστήριξη και έμπνευση μέσω του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους, σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ένοπλες συγκρούσεις.

Μαζί με αυτούς τους εταίρους, το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε περιοχές συγκρούσεων.

Εξασφαλίζουν την υποστήριξη των διεθνών και εθνικών οργανισμών για την τήρηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Οργανώνουν αθλητικές και συμβολικές εκδηλώσεις Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε περιοχές έντασης.

Οργανώνουν αθλητικές εκδηλώσεις, κατασκηνώσεις νέων και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με επίκεντρο τον αθλητισμό, το Ολυμπιακό Ιδεώδες και την ανάπτυξη ενός Πολιτισμού Ειρήνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου